Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nødrop fra en norsklærer

«Man må lære seg en overlevelsesstrategi, og så langt føler jeg at norsklæreryrket har vært en skole i hvordan man blir nødt til å lære seg å gi blaffen.

Norsklektor

Jannike Hegdal Nilssen,

i et debattinnlegg i Dagbladet

«Sutring igjen! Du sier jo at du har ei arbeidsuke på 18 timer. Vi andre arbeider jo faktisk nærmere 40 timer i uka mens dere sitter der på skolene og drikker kaffe. Dere er jo bare en gjeng med halvskolerte latsabber som ikke engang orker å arbeide 18 timer i uka! Oppgitt forelder

«Er det lese eller regne du ikke klarer? De 18 timene er ren undervisningstid. Det er tiden som blir brukt til å forberede, og særlig i norsklærernes tilfelle, tiden som blir brukt til å rette stiler og prøver som til sammen gjør arbeidsbyrden for lærere uforholdsmessig stor. Som du sier, «vanlige folk» arbeider rundt 40 timer i uka. Lærere har nok snittet mye høyere. Les det hun skriver før du beskylder henne for å være lat.

Amanter P

«Jeg bur på arbeiderbrakker i 6 måneder i slengen kun for å være hjemme i helgene, og allikevel tjener jeg ikke like mye som jevnaldrende som ble lærere. Jeg skjønner faktisk ikke hva de klager over, de har en avslappet og grei jobb, de kan se familien sin, de slipper å slite ute i gokk uten noe annet å glede seg til enn ei seng å sove i, så spar meg!

Oppgitt forelder «Jeg synes synd på læreren til barna dine hvis du gir dem disse holdningene, som de igjen tar med seg på skolen, og som gjør at læreren får en enda vanskeligere jobb.

Oppgitt lærerstudent

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media