KOMMENTARER

Nødrop fra Nasjonalgalleriet

 Politikerne må sørge for at Norges kulturelle nivå når opp til det økonomiske.

NASJONALGALLERIET: Bygningens skjebne er i spill. Nå ligger ballen hos politikerne, mener museumsdirektør Audun Eckhoff. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
NASJONALGALLERIET: Bygningens skjebne er i spill. Nå ligger ballen hos politikerne, mener museumsdirektør Audun Eckhoff. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Avtroppende museumsdirektør ved Nasjonalmuseet, Audun Eckhoff, har levert et siste forsøk på å redde Nasjonalgalleriet på Tullinløkka i Oslo. Han står i spissen for et bokprosjekt tungt ladd med kulturhistorisk argumentasjon for hvorfor galleriet må restaureres og bevares som visningssted for kunst.

Spørsmålet er om det er for seint? Mens Universitetet i Oslo har drevet og fortsatt driver høylytt lobbyvirksomhet for å overta Nasjonalgalleriet og gjøre Tullinløkka til «universitetspark», har det vært alfor taust og passivt fra Eckhoff, hans styre og hans stab, mener mange. Både Nasjonalgalleriets Venner og pressen har mast utålmodig på et tydeligere engasjement for videre bruk av den gamle ikoniske bygningen.

Ifølge Audun Eckhoff har tilbakeholdenheten vært strategisk. Etter utallige havarerte utbyggingsplaner og arkitektkonkurranser på Tullinløkka, gjaldt det åpenbart å sitte musestille til det nye museet var sikret finansiering og spaden var stukket i jorda på Vestbanetomta. Den politiske hestehandelen rundt Lambda-prosjektet skremte også. Audun Eckhoff karakteriserer oppgaven med å garantere oppføringen av et nytt Nasjonalmuseum som jobb nummer én.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer