DEBATT

Debatt: NAV

Nødvendig å utestenge noen fra Nav-kontorene

Utestenging er ikke en straff, men skal sikre medarbeidernes trygghet og arbeidsmiljømessige forhold.

IKKE NORMEN: Å utestenge en bruker er en alvorlig reaksjon som kun benyttes når vedkommende har opptrådt voldelig, truende eller har utøvd alvorlig skadeverk på Navs lokaler, skriver, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
IKKE NORMEN: Å utestenge en bruker er en alvorlig reaksjon som kun benyttes når vedkommende har opptrådt voldelig, truende eller har utøvd alvorlig skadeverk på Navs lokaler, skriver, skriver artikkelforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Solveig Nørstrud Wanvik fra Jussbuss skriver i et innlegg i Dagbladet 4. oktober om at Nav utestenger brukere fra Nav-kontorene.

Og det er helt riktig at noen personer blir utestengt fra Nav-kontorene.

Men det å utestenge en bruker er en meget alvorlig reaksjon, og den benyttes kun når vedkommende har opptrådt voldelig, truende, trakasserende eller har utøvd alvorlig skadeverk på Navs lokaler.

Utestengelsen kan følge av en enkelthendelse, eller som summen av gjentakende tilfeller der brukeren er gitt advarsel.

Selv om en bruker et utestengt fra Nav-kontoret skal det alltid gis alternative servicetilbud som på en tilfredsstillende måte sikrer rett til ytelser og tjenester fra Nav i utestengingsperioden.

Dette kan gjøres gjennom skriftlig kommunikasjon, telefonisk kontakt med person på Nav, bruk av fullmektig eller møtesteder utenfor Nav-kontoret som er egnet til formålet.

Vi er kjent med at Sivilombudsmannen for ei tid tilbake påpekte ulik praksis på området, og vi utarbeidet for ikke så lenge siden nye retningslinjer i samarbeid med Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon og Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer