Fengselsbetjent Dave Murdoch, spilt av Philip Glenister (som vi har sett i mange sammenhenger), er nylig enkemann da hans unge datter blir kidnappet. For å kunne få henne uskadd tilbake må Murdoch flykte, i ført med håndjern, sammen med en innsatt kvinne, Jules Hope.  Foto: Ben Blackall
Fengselsbetjent Dave Murdoch, spilt av Philip Glenister (som vi har sett i mange sammenhenger), er nylig enkemann da hans unge datter blir kidnappet. For å kunne få henne uskadd tilbake må Murdoch flykte, i ført med håndjern, sammen med en innsatt kvinne, Jules Hope. Foto: Ben BlackallVis mer

Noe å lære for mange i denne pompøse Mammon-nasjon

Heseblesende krim.

TV-ANMELDELSE: Husker du påsken i fjor? Husker du politietterforsker Susan Reinhardt? Hun er igjen på farta i Manchester i et heseblesende tempo.

Ettersom de to andre NRK-påskeseriene har en iboende langsomhet innebygd, er dette det stikk motsatt. Her jaktes det og her løpes det i gater, parker, sykehus og skog.

Plottet er ikke oppsikstvekkende genialt. Fengselsbetjent Dave Murdoch, spilt av Philip Glenister (som vi har sett i mange sammenhenger), er nylig enkemann da hans unge datter blir kidnappet. For å kunne få henne uskadd tilbake må Murdoch flykte, i ført med håndjern, sammen med en innsatt kvinne, Jules Hope.

Fartsfylt nok dette, og det er alltid fint å bli med til Manchester, kanskje verdens beste og røde fotballby. Serieskaperne forsøker ikke å kjede oss til døde ved å legge ut løse tråder og feller, her får vi ta del i privaten, føle spenningen og får løsningen i løpet tre episoder.

Noe å lære for mange i denne pompøse Mammon-nasjon. 

PS: Med Netflix og HBO er påskekrimtradisjonen, via vanlig fjernsyn, snart historie vil jeg tro.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram