- Noe av det sterkeste jeg har gjort

Artisten Helene Bøksle føler hun tok musikken sin tilbake under dagens minnekonsert i Oslo domkirke.

SANG FOR OFRENE: Kurt Nilsen og Helen Bøksle framførte låta «Gje meg handa di, ven» i Oslo Domkirke i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SANG FOR OFRENE: Kurt Nilsen og Helen Bøksle framførte låta «Gje meg handa di, ven» i Oslo Domkirke i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag deltok flere norske artister på en minnekonsert i Oslo Domkirke for å minnes de som mistet livet i terrorangrepene 22. juli.

- Sterk opplevelse Blant artistene som opptrådte på konserten var Helene Bøksle. Hun sang «Gje meg handa di, ven» sammen med Kurt Nilsen.

- Det er noe av det sterkeste jeg har gjort. Det var en helt spesiell stemning og en veldig sterk opplevelse å stå der sammen med så mange forskjellige artister fra så mange sjangere, som var forent i å stå og gi all energi og støtte til de pårørende og ofrene, sier Bøksle til Dagbladet.

- Det var en stemning i det rommet som gjorde at beina mine skalv, men samtidig var man så til stede. Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å være med å bidra.

Ble nevnt som favoritt Det er en drøy uke siden Anders Behring Breivik drepte 77 personer i Oslo og på Utøya.

I sitt manifest oppgir gjerningsmannen at artisten Helene Bøksle er en av hans favoritter.

Han har også brukt musikk fra datspillet «Age of Conan», hvor artisten synger, i en propagandavideo på nett.

- Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, og jeg tar sterkt avstand fra å bli brukt i en slik sammenheng. Dette er først og fremst en ufattelig tragedie, og mine tanker går til alle pårørende som er rammet av disse grufulle handlingene, skrev Bøksle i en pressemelding etter at denne informasjonen ble kjent.

Tok tilbake musikken Bøksle ønsker ikke å vie denne saken mer oppmerksomhet.

- Det var flott og sterkt å ta tilbake musikken min. Jeg føler at jeg gjorde det i dag, sier hun.

Blant de andre artistene som opptrådte i Domkirka i dag var Bjørn Eidsvåg, Maria Mena, Ole Paus, Karpe Diem og Sigvart Dagsland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer