SANG FOR OFRENE: Kurt Nilsen og Helen Bøksle framførte låta «Gje meg handa di, ven» i Oslo Domkirke i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SANG FOR OFRENE: Kurt Nilsen og Helen Bøksle framførte låta «Gje meg handa di, ven» i Oslo Domkirke i dag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Noe av det sterkeste jeg har gjort

Artisten Helene Bøksle føler hun tok musikken sin tilbake under dagens minnekonsert i Oslo domkirke.

(Dagbladet): I dag deltok flere norske artister på en minnekonsert i Oslo Domkirke for å minnes de som mistet livet i terrorangrepene 22. juli.

- Sterk opplevelse Blant artistene som opptrådte på konserten var Helene Bøksle. Hun sang «Gje meg handa di, ven» sammen med Kurt Nilsen.

- Det er noe av det sterkeste jeg har gjort. Det var en helt spesiell stemning og en veldig sterk opplevelse å stå der sammen med så mange forskjellige artister fra så mange sjangere, som var forent i å stå og gi all energi og støtte til de pårørende og ofrene, sier Bøksle til Dagbladet.

- Det var en stemning i det rommet som gjorde at beina mine skalv, men samtidig var man så til stede. Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å være med å bidra.

Ble nevnt som favoritt Det er en drøy uke siden Anders Behring Breivik drepte 77 personer i Oslo og på Utøya.

I sitt manifest oppgir gjerningsmannen at artisten Helene Bøksle er en av hans favoritter.

Han har også brukt musikk fra datspillet «Age of Conan», hvor artisten synger, i en propagandavideo på nett.

- Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, og jeg tar sterkt avstand fra å bli brukt i en slik sammenheng. Dette er først og fremst en ufattelig tragedie, og mine tanker går til alle pårørende som er rammet av disse grufulle handlingene, skrev Bøksle i en pressemelding etter at denne informasjonen ble kjent.

Tok tilbake musikken Bøksle ønsker ikke å vie denne saken mer oppmerksomhet.

- Det var flott og sterkt å ta tilbake musikken min. Jeg føler at jeg gjorde det i dag, sier hun.

Blant de andre artistene som opptrådte i Domkirka i dag var Bjørn Eidsvåg, Maria Mena, Ole Paus, Karpe Diem og Sigvart Dagsland.