- Noe av det verste jeg har sett

Kristen-oppropet mot Schaus «Dødssyndene» fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Allerede før første epsiode av «De syv dødssyndene» hadde blitt vist på TV 2 hadde den kristne organisasjonen Familie og Medier samlet inn 10 000 underskrifter mot programmet.

Torsdag gikk første program på lufta. Det stanset ikke underskriftsaksjonen. Nå er det kommet inn over 15 000 underskrifter.

- Selvfølgelig hadde vi gjerne sett at programmet ble stanset. Men det er ikke primærmålet vårt. Det er ikke forseint for TV 2 å redigere programmene som kommer, sier Eivind Algrøy, redaktør i Familie og Medier til Dagbladet.no.

Selv har han ikke sett programmet, men det har organisasjonens generalsekretær Geir Magnus Nyborg.

- Det var en forsiktig start fra TV 2 sin side, men det kommer verre ting, sier Nyborg til Dagbladet.no

- Mener du programmet er blasfemisk? - Jeg bruker ikke det ordet ofte, men hvis noe skulle være blasfemisk så må det jo være dette. Hele rammen rundt programmet, introduksjonen og bibelbruk reflekterer en

latterliggjøring av troen og troende mennesker. 

Nyborg mener programmet oppfordrer til diskriminering av kriste og latterliggjøring av troen. - Det er noe av det verste jeg har sett. Og TV 2 gjør det helt bevisst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer