Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Segregering

Noe er fryktelig galt

Jakobsen kan like utviklingen så mye han vil, men selv om han liker sitt eget nabolag på Furuset, så hindrer ikke det opptil 2000 etnisk norske fra å flytte fra Groruddalen årlig.

VELGER Å FLYTTE: Det er ikke krydderlukten i oppgangen til Jakobsen på Furuset, jeg reagerer på, men hvorfor titusener av etnisk norske har valgt å flytte vekk fra områder med stor innvandrerbefolkning, skriver Adrian Smith Stenberg, lokallagsformann i Oslo Øst FpU.
VELGER Å FLYTTE: Det er ikke krydderlukten i oppgangen til Jakobsen på Furuset, jeg reagerer på, men hvorfor titusener av etnisk norske har valgt å flytte vekk fra områder med stor innvandrerbefolkning, skriver Adrian Smith Stenberg, lokallagsformann i Oslo Øst FpU. Vis mer
Meninger

Kristian Blixhavn Jakobsen skriver et svar på mitt leserbrev om segregeringen som forverrer seg. Hadde bare alle hatt samme erfaringer som Jakobsen, så hadde det ikke vært noe problem. Debatten kan ikke kuppes av følelser og personlige opplevelser. Vi trenger Fremskrittspartiet for å holde en saklig debatt om den demografiske utviklingen i vår egen hovedstad.

Der skribenten fra Furuset bryr seg mer om å snakke om hudfargen til innflytterne bryr jeg meg mer om de faktiske tilstandene på østkanten.

Jakobsen kan like utviklingen så mye han vil, men bare fordi han selv liker sitt eget nabolag, så hindrer ikke det opptil 2000 etnisk norske fra å flytte vekk fra Groruddalen årlig. Eller at Furuset mistet over 28 prosent etnisk norske på en periode på åtte år.

Det vitner om at noe er fryktelig galt i de flerkulturelle områdene av vår egen hovedstad. Frp mener dette kan få svært alvorlige konsekvenser om man ser til Sverige.

Man vet at byen segregeres i større grad. Gentrifiseringen tiltar med full styrke for hver ny gruppe med leilighetsbygg som bygges, som Ensjøbyen, Kværnerbyen, Lørenbyen eller etnisk norske sitt favorittsted det siste tiåret, Grünerløkka øst.

Norge er også mye større enn bare Oslo. Likevel beslutter et stort antall personer med ikke-vestlig bakgrunn å bosette seg der det finnes størst konsentrasjoner av deres egen innvandringsgruppe. Store ansamlinger av ikke-vestlige innvandrere, slik man har i Oslo, vil øke antallet kriminelle og omfanget av kriminalitet blant dem.

SLÅR OVER PÅ URDU: Kampanjevideoer er intet nytt i en valgkamp. Det som derimot må sies å være nytt, er å høre Arbeiderpartiets Raymond Johansen slå over på urdu. Video: Arbeiderpartiet Vis mer

Det trenger ikke være noe galt med en person bare fordi man er innvandrer. Det handler om hva man har i hjertet, om man har valgt å bli en del av vårt samfunn, adoptert våre frihetsverdier, følger loven, fått seg jobb, snakker vårt språk og tilpasset seg norsk kultur.

Det er ikke krydderlukten i oppgangen til Jakobsen jeg reagerer på, men hvorfor titusener av etnisk norske har valgt å flytte vekk fra områder med stor innvandrerbefolkning. Samme utvikling har man sett i Sverige og Danmark.

Det er viktig å ta utfordringene på alvor. Med Fremskrittspartiets strenge innvandringspolitikk vil man demme opp for utviklingen og integrere de som allerede er her.