Noe er nifst i NRK

NRK skal samle Norge rundt et felles leirbål. Dessverre ligner dette bålet svært mye på Facebook.

Nettvett: Hvor mange sosiale medier-kontoer har egentlig NRK? Og hvor mange ansatte har de som jobber med sosiale medier? Produksjonen er uansett enorm. Foto: Scanpix
Nettvett: Hvor mange sosiale medier-kontoer har egentlig NRK? Og hvor mange ansatte har de som jobber med sosiale medier? Produksjonen er uansett enorm. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«NRKs ambisjon er fortsatt å samle folk i Norge rundt felles leirbål, enten det heter «Dagsrevyen», «Valgnatt», «Nytt på nytt» eller «Stjernekamp»" skrev kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i forordet til NRKs årsrapport for 2018.

Forordet hadde fått tittelen «Historiene vi deler».

Men, for å si det slik: Thor Gjermund har en tendens til å dele litt for mye. Og leirbålet NRK oftere og oftere samler oss rundt, det heter Facebook.

Dette er i ferd med å bli et demokratisk problem.

Allmennkringkasteren NRK har fire tv-kanaler, femten radiokanaler og en alt-i ett-nettside, som fungerer som nyhetsnettsted, distriktsportal, nett-tv-løsning og digitalradiokanal på en gang.

Selv om nordmenn fram til finansieringsomleggingen pleide å mumle i skjegget hver gang tv-lisensen dukket opp i postkassa, elsker de NRK av hele sitt hjerte. I 2018 var 87 prosent av befolkningen over 12 år daglig innom et av NRKs medietilbud. Produksjonen på Marienlyst, på lokalkontorer og utenriksstasjoner, er enorm.

Og store deler av denne massive innholdsproduksjonen legges ut i sosiale medier. Der har NRK flere kontoer enn de har Melodi Grand Prix-deltakere. Et enkelt søk på Instagram avslører for eksempel 45 kontoer tilknyttet NRKs innholdsproduksjon. Gudene skal vite hvor mange de har på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.