Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Noe er umulig å tilgi

Veronica Orderud snakket om søsteren Kristin Kirkemo på Grosvold.

(Dagbladet.no): Veronica Orderud brukte noe av permisjonen fra fengselet til å stille opp på Anne Grosvolds talkshow på NRK i kveld. I intervjuet fortalte Orderud, som er dømt for medvirkning til planlegging av trippeldrapet på Orderud gård, blant annet om hvorfor hun valgte å flytte til Bredtveit fengsel fra Skien fengsel.

- På Bredtveit kan jeg være mer i fellesskap med andre, i Skien var jeg mer alene. Når man har valgt å studere, er det eneste tilbudet i et mannsfengsel å sitte på cella, forteller Veronica om beslutningen.

- Et ikke-forhold til Kristin 

Veronica Orderud har sonet halvparten av dommen for trippeldrapet på Orderud gård. På Bredtveit soner også søsteren Kristin Kirkemo, som også er dømt i forbindelse med trippeldrapet.

- Det at hun er der, har vært en av faktorene for at jeg ikke har søkt meg dit tidligere. Jeg vil ikke ha noe med henne å gjøre. Noe er umulig å tilgi. Men det har gått greit, jeg har lært meg å koble det ut, og jeg har ingen daglig kontakt med henne. Det er et ikke-forhold, sier Veronica om søsteren.

De siste tre årene har Veronica Orderud studert teologi, og har fullført en bachelorgrad. Hun er ikke fornøyd med tilretteleggingen for studier i fengselet.

- Det er mye spikre paller og strikke sokker, og det er vel gjort ut fra en tanke om at de innsatte skal greie å mestre noe. Men når fengselsporten lukker seg bak deg, kommer du ikke langt med det, sier hun..

Flytter ikke på grunn av Per

VIL IKKE TILGI SØSTEREN: Veronica Orderud soner nå i samme fengsel som søsteren Kristin Kirkemo, men har ikke noe kontakt med henne, forteller hun i et intervju på Grosvold. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET
VIL IKKE TILGI SØSTEREN: Veronica Orderud soner nå i samme fengsel som søsteren Kristin Kirkemo, men har ikke noe kontakt med henne, forteller hun i et intervju på Grosvold. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/DAGBLADET Vis mer

Hun avviste også at det er separasjonen mellom henne og mannen Per Orderud som ligger bak beslutningen om å bytte fengsel.

- Ekteskapet er på en måte et ikke-tema. Det samme gjelder livet for øvrig. Jeg er forsiktig med å tenke på framtida, fordi det føles usikkert og vondt. Det blir vanskelig å takle hverdagen hvis jeg lar disse tankene komme inn på meg, sier Orderud på Grosvold.

Per og Veronica Orderud har engasjert privatetterforsker Tore Sandberg til å gjennomgå politiets etterforskning rundt trippeldrapet på Orderud gård. Både Per og Veronica ble dømt til 21 års fengsel, og ønsker å søke om gjenopptakelse av saken i 2008.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media