Anmeldelse: Vamp - «Tiå det tar»

Noe har skjedd med Vamp

Corona-pausen har gitt det jubilerende bandet et forfriskende løft.

JUBILEUMSGAVE: Vamp git ut ett av sine aller beste album samtidig som de markerer 30 år som band - riktignok med bare to igjen fra originalbesetningen, Øyvind Staveland (nr. to fra venstre) og Jan Toft (lengst til høyre).
JUBILEUMSGAVE: Vamp git ut ett av sine aller beste album samtidig som de markerer 30 år som band - riktignok med bare to igjen fra originalbesetningen, Øyvind Staveland (nr. to fra venstre) og Jan Toft (lengst til høyre). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Hva i all verden har skjedd med Vamp? Hvordan kan de plutselig høres ut som et helt nytt band - 30 år ut i karrieren?

Etter noen år med mer strømlinjeformete album som ikke har vært blant deres mest spennende, uten at de dermed har vært dårlige, gir bandet her ut ett av sine mest helstøpte og interessante album i en karriere som altså strekker seg over tre tiår. Vamp kunne ikke gitt seg sjøl en bedre jubileumsgave!

Kreativt

Covid-19 har rammet norske musikere og artister hardt, men den har ikke klart å stoppe kreativiteten. Tvert imot har pandemien gitt oss mye fin musikk.

Da verden stoppet helt opp, påvirket det selvfølgelig også Vamp. Bandet fra Haugesund måtte parkere. Trekløveret Øyvind Staveland (61), Jan Toft (59) og Odin Staveland (35) begynte i stedet å jobbe med det som er blitt bandets 13. album. Og det har sikkert tatt «tiå det tar». Bandet gikk også til teaterscenen tidligere i år. Rogaland Teater og Haugesund Teater satte opp «Våken drøm» basert på Vamp-universet - med bandet på scenen. På grunn av restriksjoner ble den ikke sett av så mange, så forestillingen settes opp igjen neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.