Noe i Gjære

Se opp for Siri Gjære: en skolert popdebutant med bakgrunn fra både country og jazz.

29 år gamle Siri Gjære har bakgrunn fra både countryduoen Cricket Club og jazzduoen Aire & Angels, men solodebuten «Love Seriously Damages Health» er snarere et pop- album, spilt av rockmusikere med Gjæres slepne, sofistikerte jazzrøst som en kvalitetskatalysator. Gjære framstår som en skolert sangerinne med et stort register, et røykfullt særpreg og en sensuell tilstedeværelse i eget låtmateriale.

Popteft

Det gode med Gjære og hennes låtskriverkollega og produsent Gunnar Andreas Berg er at de på tross av sin kompetanse holder seg unna briljerende flinkis-tendenser. «Love Seriously...» handler om låter og om å skape en stemning.

Sangene beveger seg mellom frodige, klaustrofobiske, lallende, intime og rått tilhogde stemninger.

Gjære og Berg beholder popteften og lidenskapen for Beatles mens de gir rom for instrumentell detaljrikdom. 70-talls-tilnærmingen er åpenbar med varme, analoge og bevisst rufsete lydbilder. Man aner et visst lavbudsjettpreg på selve produksjonen og miksen, men Gjære og co. klarer likevel å framstå med utsøkt sofistikerte kvaliteter.

Leken

Gjære er i grunnen en sjelden blomst her hjemme.

Hun kombinerer et dypt og insisterende alvor med en overskuddspreget lekenhet på grensen til det eksentriske, og en ekte sangerinnes smarte og mangefasetterte egenrådighet. Og sjekk låtmaterialet her; det er noe ujevnt, men med fortryllende låter som «She's So Beautiful», «Wonder If», «Bound To Be Your Story», søstersangene «It's Us» og «It's You» og hiten «Best About You» avslører Siri Gjære et spekter, et talent og en teft som gjør at hun er dømt til å bli et navn for 2001.

<B>NY POPSTEMME:</B> «Siri Gjære framstår som en skolert sangerinne med et stort register,» skriver Dagbladets anmelder om det nye stortalentet fra Trondheim.