DEBUTANT: Frilansjournalist Anne Gunn Halvorsen, tidligere ansatt i Dagbladet, debuterer med en håndbok i livshåndtering for voksne. Foto: Samlaget / Pernille Walvik
DEBUTANT: Frilansjournalist Anne Gunn Halvorsen, tidligere ansatt i Dagbladet, debuterer med en håndbok i livshåndtering for voksne. Foto: Samlaget / Pernille WalvikVis mer

Noe så sjeldent som en velskrevet, lærerik og intelligent selvhjelpsbok

Anne Gunn Halvorsen er er skarp og kjapp og vittig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Selvhjelpsbøker tilhører ikke min favoritt-sjanger. Bedre har det ikke blitt etter at jeg har gått halvannet år på sykepleiestudiet, der vi sløves ned av endeløse fraser om relasjoner og sårbarhet og utfordringer. Det er derfor befriende å lese journalist Anne Gunn Halvorsens «Livet og korleis leve det».

Her skjærer hun gjennom den seige ordmaterien som omgir sjangeren, og gir oss nyttige råd og fakta. Resultatet har blitt en velskrevet, morsom og mangfoldig bok om hvordan livene våre faktisk bør leves.

Befriende råd

«Det dummaste du kan gjere, er å lytte til kroppens signal. Begynner du å lytte til kroppen, får du høyre altfor mykje. Det meste betyr ingenting.» Dette befriende rådet får vi fra den pensjonerte medisinprofessoren Ingvard Wilhelmsen, som grunnla hypokonderklinikken i Bergen i 1995. Mens ernæringsprofessor Rune Blomhoff beroliger oss med at nordmenn aldri har spist bedre enn nå, og at de mange motstridende råd og advarsler stammer fra media og meningmann. Forskningen, fastslår han, er entydig. Et sunt kosthold består av noe så prosaisk som grovt brød, magert pålegg, fisk og magre meieriprodukt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn