Noel Gallagher kom, spilte og stakk

Britpopveteranen viste ikke den store interessen for å dra opp stemningen i Kollen.

FOTOKONTRAKT: På grunn av at Noel Gallagher forlangte en fotokontrakt Dagbladet ikke kunne skrive under på, er dette bildet tatt fra publikum. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FOTOKONTRAKT: På grunn av at Noel Gallagher forlangte en fotokontrakt Dagbladet ikke kunne skrive under på, er dette bildet tatt fra publikum. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

KOLLEN: Noel Gallagher uttalte til Dagbladet fredag formiddag at han trodde det kom til å bli klissvått og miserabelt i Kollen seinere på dagen. Det ble i alle fall grått, og Noel Gallagher og hans High Flying Birds viste ikke den store interessen for å pynte på stemningen.

På mange måter er arrogansen til Noel smått sjarmerende i de rette øyeblikkene, men i stund som dette når folk fortviler over forholdene, kan han kanskje tø opp litt for å pynte på stemningen.

Tåke og fåmælthet til side, Gallagher og bandet hans låter for så vidt ganske bra. Klassisk britpop med rufsete gitarer, gurglende orgel og slepende trommetakter. Noel synger nok ikke like bra som broren, men har karakter nok.

Ballet dras i gang med Oasis' «It's Good to Be Free», før han serverer «If I Had a Gun» og den smittende singelen «The Death of You and Me» fra sin siste soloplate. Sistnevnte har et fint 60?s-stuk og et hektende tempo, problemet er at mange av låtene som serveres mellom disse og finalen med Oasis-traverne «Little By Little» og «Don't Look Back in Anger», er like grå og intetsigende som tåka i Kollen.