Anmeldelse: Noel Gallagher's High Flying Birds - «Who Built the Moon»

Noel Gallagher lever godt i sin egen boble

Vellykket skamløs.

Noel Gallagher lever godt i sin egen boble
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: En ting er sikkert, det blir sjeldent kjedelig i Noel Gallaghers selskap, enten han serverer ny musikk eller lirer av seg en av sine mange og velkalibrerte one-liners. På mange måter er han frekkhetens nådegave, men han balanserer det godt ut med å være like deler sjarmerende, selvironisk og klok. Og har man har skrevet noen av tidenes største pop-hits så kommer det med territoriet at man har lov til å være litt oppesen.

Det er snart ti år siden Oasis gjorde sin siste konsert. Kravene og ryktene om en eventuell gjenforening har aldri vært langt unna, uten at det ser ut til å hefte ved hovedpersonen selv i nevneverdig grad. Kanskje like greit. Oasis var på mange måter et produkt av sin tid og dertilhørende mentalitet. Et fenomen som blir vanskelig å gjenskape utenfor konteksten av sin egen. Ikke til forkleinelse for låtarven de har etterlatt seg. De to første albumene står fremdeles som musikkhistoriske påler.

Mens bror Liam har lagt ned ett prosjekt og startet det neste, har storer bror Noel tatt det hakket mer piano. Han har vannet og degget med hans High Flying Birds-prosjekt i et bedagelig tempo og latt det vokse i et formålstjenelig tempo.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer