Noel Gallagher skal spille i Kollen

Deler scene med Rihanna, Bjørn Eidsvåg og Vinni.

TIL KOLLEN: Noel Gallagher og hans nye band skal spille på Oslo-festivalen Kollen i sommer. Bildet er tatt før en Oasis-konsert i Oslo i 2006. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
TIL KOLLEN: Noel Gallagher og hans nye band skal spille på Oslo-festivalen Kollen i sommer. Bildet er tatt før en Oasis-konsert i Oslo i 2006. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet): Rihanna er allerede presentert som headliner på den nye Oslo-festivalen Kollen.

Nå er også Noel Gallagher, Bjørn Eidsvåg, Vinni og den unge amerikanske artisten Christina Perri klare.

- Noel blir fantastisk, og med to av Norges største stjerner og et amerikansk stjerneskudd i tillegg har vi et variert og spennende slipp denne gang, og programmet begynner nå å ta form, sier bookingansvarlig i Kollen, Pål Jakobsen.

Lokker med Oasis Noel Gallagher kommer sammen med sitt nye band «High Flying Birds». Selv om deres første album fikk strålende kritikker og terningkast fem i Dagbladet, er festivalen forberedt på at publikum også vil høre Oasis-låter.

I en pressemelding skriver de nemlig:

«om noen skulle lure på om han også spiller låter fra Oasis, så har han vel sagt det best selv - «alle Oasis-låtene er mine - og jeg spiller alle mine låter.»»

Bred musikkprofil Sammen med artister som Alison Krauss & Union Station, Turbonegro og Den Svenska Björnstammen kan det se ut til å bli et relativt bredt musikktilbud på den nye festivalen, som går av stabelen 29. og 30. juni.

Bak festivalen står Pål Jakobsen og broren Jon Eirik Jakobsen, som også er ansvarlige for Døgnvill og Rått og Råde, i henholdsvis Tromsø og Stavanger.