Noen amerikanske skisser

Ingress

Meninger

New York (Dagbladet):

United States of Trash, det fylles opp gatelangs med våre etterlatenskaper. Det er dagen derpå etter en kveld på byen. Sekker på sekker med flasker, bokser og plast sammen med annet søppel, men det stinker ikke fordi renovasjonsvesenet fungerer. Samtidig, hvis du tar den gata der vi bor, og ganger med cirka 345 000 andre gater i New York så veit du at gamle mutter Jord har problemer bare her i Obama-land, presidenten som vil så mye, men som ikke får til alle verden.

Og, da har vi ikke lagt inn verdens andre store og små byer i dette klimaregnestykket. Verden har tapt, og den har tapt å det suser uansett hva Erik Solheim måtte tvitre på engelsk. Det er United States of Håpløshet, selvsagt.

New York er også United States of Dogs ettersom er det èn ting folk bosatt i New York virkelig kan, så er det å lufte hunder. Bikkjer som så vidt kan gå, små hunder som ser ut som hybelkaniner og bikkjer som kommer rett fra skjønnhetssalonger. Voff, mother fucker.

United States of Norske Fordommer: Undergrunnen fra 59. gate til 125 gate. Tre unggutter inn, de eier vogna med en gang, de tre er de som hersker under jorda som går på skinner. Kledd i caps, joggebukser, T-skjorter og gullkjeder. Obs, det er langt til neste stopp der oppe i Harlem-regionen. Den ene bøyer seg ned og skur opp en bærbar anordning på full styrke. Noen gir blaffen ettersom de sikkert har opplevd det før, men for gamle nordmann er dette et fyrverkeri. Gutta slår stiften (sikkert er tøffere navn på det), de spinner rundt på gulvet og de bruker stengene folk skal holde seg for å danse og turne.

Ja, noe sånt. Fytte satan? United States of Dollars i capsen så det monner ettersom de sier de tar på seg oppdrag i dåp, bryllup og skilsmisser, det siste gratis.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.