- Noen blir nok skuffet , men for min del er det en lettelse

Det gjorde ikke noe for norske Amrita Archaya (24) at hun slapp lesbesexscenene i «Game of Thrones».

IKKE LES DENNE SAKEN...: Hvis du ikke vil vite hvorfor Amrita Archaya (til høyre) er ferdig i «Game of Thrones». Foto: HBO/NRK/Canal Plus
IKKE LES DENNE SAKEN...: Hvis du ikke vil vite hvorfor Amrita Archaya (til høyre) er ferdig i «Game of Thrones». Foto: HBO/NRK/Canal PlusVis mer

(Dagbladet): Etter å ha spilt rollen som tjenestejenta Irri i den amerikanske suksesserien «Game of Thrones» det siste halvannet året, var det i helga slutt for Tromsø-jenta Amrita Archaya.

Rollefiguren hennes fikk nådeløst smake sverdet i et bakholdsangrep der Dothraki-herskerinnen Daenerys Targaryen fikk dragene sine frastjålet.

I går skrev Dagbladet hun ville måttet spille i flere lesbesexscener med hovedrolleinnehaver Emilia Clarke om serien slavisk hadde fulgt handlingen til bøkene den er basert på. I bokserien «A Song of Fire and Ice» lever nemlig karakteren Irri ennå i beste velgående.

- Advart Men slik gikk det altså ikke. Nå røper Archaya overfor Dagbladet at hun ikke akkurat hadde sett fram til disse hete scenene.

- Jeg har noen venner som er storfans av bøkene som advarte meg, men jeg visste jo at bøkene ikke bestandig går parallelt med serien. Jeg tror nok det er noen som blir skuffet, men for min del er det en lettelse, sier 24-åringen.

Archaya forteller videre at hun ble veldig overrasket da hun fikk den dramatiske beskjeden av serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss.

- Jeg synes det var litt trist, selvsagt. Det er synd å måtte forlate serien, jeg har møtt mange inspirerende folk og fått noen veldig gode venner. Samtidig er det spennende at det kan åpne dører til nye prosjekter.

Tromsø-jenta er utdannet ved The Academy of Live and Recorded Arts (ALRA) i London, og har jobbet mest med teater så langt.

Nå har 24-åringen fått smaken på Hollywood-livet.

- Jeg har en amerikansk manager i Los Angeles som samarbeider med min agent i London. Det har vært noen møter, så vi får se hva som skjer, sier hun, og legger til at hun heller ikke er fremmed for å spille i norsk film.

- Episk! Men selv om det nå er slutt på «Game of Thrones»-eventyret for Amrita Archarya, går hun ikke i fosterstilling av den grunn.

- Det har vært episk! Jeg har vært veldig priviligert som har fått være med på en så stor serie som «Game of Thrones», og det er fantastisk at den har nådd ut til så mange. Det jeg husker best er innspillingen av de store scenene, siden det er som veldig mye involvert i realiseringen av disse

Den skjebnesvangre episoden vises på norske Canal Plus den 6. juni.