Noen du elsker blir uskyldig fengslet. Hva gjør du?

Nervepirrende fengselsflukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||FILM: Frankrike er brusteinslagte gater, lirekassemusikk, brasserier og rødvin. Det er modernisme, revolusjon, snegler i hvitløk og...thrillere.

It-girlFrankrike har opp igjennom åra laget en bråte svært severdige noir filmer, gangsterfilmer og thrillere. Det er noe med det franske lynnet, språket, klesstilen, maskuliniteten og lidenskapen, som gjør at franskmenn har en egnet kultur for filmer som portretterer mennesker som bryter loven.

Sagt på et annen måte, Frankrike er et land der datteren til Jacques Mesrine, en av landets mest anerkjente kriminelle gjennom tidene, er en it-girl på lik linje med Kate Moss.

Siktet for mord«Alt for henne» er ingen typisk gangsterfilm, slik som for eksempel «L'ennemi public n° 1» som gikk på norske kinoer tidligere i år, men i stedet et drama med mer konvensjonelle thrillerkvaliteter.

Filmen begynner med at en mann, filmens hovedperson Julien (Vincent Lindon), haster inn i en bil. Han er blodig på hendene og oppjaget. Så hopper vi tilbake tre år i tid. Den samme mannen, pent kledd, kommer inn leiligheten sin, kyssende på kona, Lisa (Diane Kruger). De betaler barnevakten, og i neste øyeblikk stormer en gruppe politimenn inn i leiligheten og arresterer Lisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer