KOMMENTARER

Noen er likere enn andre

Det er lenge siden jeg tjente like mye som LO-lederen.

GJENSIDIG FORSTÅELSE: LOs leder Gerd Kristiansen (t.v) og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund hilser på hverandre ved forhandlingsstarten for mellomoppgjøret 2015 i Næringslivets Hus i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
GJENSIDIG FORSTÅELSE: LOs leder Gerd Kristiansen (t.v) og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund hilser på hverandre ved forhandlingsstarten for mellomoppgjøret 2015 i Næringslivets Hus i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har faktisk vært tilfellet en gang. Som journalist på begynnelsen av 1990-tallet undersøkte jeg hva lønnsnivået for de forskjellige fagforeningslederne i de store organisasjonene var. Og til min forbløffelse fant jeg at daværende LO-leder Yngve Hågensen hadde en årslønn for sitt verv på under 300.000 kroner i året.

Jeg hadde mer. Det var selvsagt ingen tvil om hvem av oss som hadde det største ansvaret, hvem som hadde størst innflytelse på samfunnsutviklingen. Det er heller ingen tvil om at lønnsnivået i pressen den gangen var høyt. Såpass må vi innrømme.

Nå registrerer jeg at min lønn, altså den jeg fortsatt er registrert på i Dagbladet, er under halvparten av det LO-lederen per i dag tjener. Fra å ligge på nivå med LO-lederen, ligger jeg og mine kolleger altså under halvparten. Det har skjedd noe på drøyt 20 år. Jeg har kanskje antydet dette forsiktig før. De store riksmediene har holdt seg mer slavisk til den lønnsutviklingsplan som ble kalt solidaritetsalternativet enn alternativets fadder og fødselshjelper, LO, selv. Forsiktig kjøpekraftforbedring og niks mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.