Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Noen er på bærtur

Spice Girls, Bruce Willis og Leonardo DiCaprio vant alle filmpriser dagen før den store filmfesten i Hollywood, men de er neppe spesielt stolte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Golden Raspberry Award Foundation har for 19. gang felt sine dommer. Prisen, som kan oversettes med Det Gylne Bringebær, er det desiderte motstykke til Oscar og går til fjorårets verste filmer og skuespillere.

Yahoo! News skriver at medlemmene i Spice Girls kollektivt ble kåret til fjorårets verste kvinnelige skuespillere i «Spice World». På herresiden ble machosjefen Bruce Willis verste skuespiller for alle filmene han hadde hovedrollen i, «Armageddon», «Kodenavn Mercury» og «The Siege - under angrep». Leonardo DiCaprio ble kåret til verste nye filmpar (!) etter rollene som tvillinger i musketer-kalkunen «Mannen med jernmasken».

Fjorårets verste film ble «Burn Hollywood Burn» av Alan Smithee, navnet regissører bruker når noen er så misfornøyde med filmen at de ikke vil vedstå seg den. Arthur Hiller forlangte anonymitet etter en katastrofal forhåndsvisning av filmen - som Norge for øvrig er blitt spart for. Den fikk ytterligere tre priser, og slo dermed rekorden til Arnold Schwarzenegger og Kevin Costner. De har fått tre priser hver, Costner for «Postmannen» i fjor.

Razzie-pris ble det også til tv-stjerna Jerry Springer, for verste birolle i «Ringmaster», mens Gus Van Sant ble verste regissør for nyinnspillingen av Alfred Hitchcocks «Psycho».