- Musikken sto sterkt: - Uansett hvor liten båten var, skulle det være med en gitar, sa Åse Kleveland under Odd Børretzens bisettelse i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
- Musikken sto sterkt: - Uansett hvor liten båten var, skulle det være med en gitar, sa Åse Kleveland under Odd Børretzens bisettelse i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

- Noen ganger er det ikke all right

Åse Kleveland leder bisettelsen av Odd Børretzen.

(Dagbladet): Den folkekjære artisten, forfatteren og illustratøren Odd Børretzen bisettes nå i Vestre Gravlund nye kapell i Oslo.

Bisettelsen er i regi av Human-Etisk forbund og blir ledet av Åse Kleveland. Kapellet er fylt opp av Børretzens venner og familie, blant dem hans mangeårige kollega Lars Martin Myhre og skuespiller Helge Jordal.
 
- Noen ganger er det ikke all right, og det føltes langt fra all right da meldingen kom tidlig lørdag morgen, sa Kleveland og innledet seremonien med å fortelle om Børretzens liv og virke.

- Han brukte ironien som våpen, undringen som metode. Han avskydde moralister. Kanskje var det nettopp undringen parret med melankoli som gjorde at han traff så mange av oss. Odd var en kunstnersjel, et skapende menneske, sa Kleveland i kapellet.

- Det var en stor lykke for oss at han fikk utfolde sin skapende kraft, sa hun og fortalte at musikken sto sterkt i Børretzens liv, og at det er derfor de tar utgangspunkt i den under bisettelsen.

- Uansett hvor liten båten var, så skulle det være med en gitar, sa Kleveland.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo er til stede i kapellet, som Regjeringens representant.

Børretzen døde på Sykehuset i Vestfold lørdag 3. november, etter en måneds sykeleie. Han ble 85 år og etterlater seg tre barn.

Børretzen gikk bort få uker før han ville fylt 86 år.

I slutten av oktober kom boka «Helt All right», men Børretzen måtte avlyse pressekonferansen på grunn av lungebetennelse. Han ble innlagt på sykehus, men var ved godt mot. Kort tid etter døde han.

Børretzen har alltid hatt en dragning mot havet, og han har vært i båt hver sommer i sekstifem år. Etter hans eget ønske skal asken bli spredt på havet, og det det vil ikke bli etablert noe gravsted.  

Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer