Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bokutdrag fra Thure Erik Lunds «Identitet»:

«Noen ganger søkk det i meg hva for en blendende hjerne jeg hadde. Alt var lekende lett. Og det var et kompakt trøkk. Jeg hvilte aldri»

En sann svir mot samtidas jåleri innenfor litteraturen.

BOKUTDRAG: Forfatter Thure Erik Lund er bokaktuell med «Identitet». Her er et utdrag fra boka.
BOKUTDRAG: Forfatter Thure Erik Lund er bokaktuell med «Identitet». Her er et utdrag fra boka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IDENTITET (starten): I hele mitt voksne liv har jeg vært fanget i en fortelling som jeg har måttet finne opp sjøl. Men siden jeg ikke har forstått dette før nå, må jeg nok også innse at livet mitt fram til dette øyeblikk har blitt til en fortelling som ennå ikke har fått noen form. Andre har derimot sett på meg som et fritt menneske, en som har laget en egenartet og trassig form av livsløpet sitt.

Åh, han der Hallandsåsen, ja han ja, han gjør hva han vil, han,har de sagt. Han er så egenrådig og sær at. Han er jo en hallandsåsing, de har jo støtt gitt blanke i alt.Uten å forstå det selv skapte jeg meg sjøl. Det var uunngåelig.

Det var noe som måtte til. Sånn er det. Det ideologiske klimaet har nå engang vært slik. Fram til jeg var sytten–atten år, forsøkte dette samfunnet å få meg vekk fra alt det gammalvørige som kunne gi meg spesifikk form. Hele tiden prøvde skoleverket å lage sosialist av meg. De så nok at det var mye underklasse og revolt der, som kunne komma protestsamfunnet til gode. Og så prøvde all denne dritten der, med TV, aviser og lærere og politikere, å innbille meg, en vrien og trassig og hatsk guttunge, at framtida burde tilhøre arbeidsfolk og de underprivilegerte, og at alt lå åpent frammi der, at jeg med samfunnets hjelp skulle kunne lage til framtida mi sjøl.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?