Noen gjør seg best bak mål

I mange år har man snakket om kvinneandelen på festivaler som om kjønnsfordelingen på scenen er uavhengig av tilstanden i resten av bransjen.

FRAMGANG: Debatten i år er preget av løsningsvilje, skriver kronikkforfatteren. Tidligere har blant andre Knut Schreiner, Malin Kulseth og Anita Wisløff deltatt i debatten.
FRAMGANG: Debatten i år er preget av løsningsvilje, skriver kronikkforfatteren. Tidligere har blant andre Knut Schreiner, Malin Kulseth og Anita Wisløff deltatt i debatten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erkjennelse om en samlet bransjeutfordring kombinert med tydelig løsningsvilje. Det er nye takter i debatten om kjønnsfordelingen i musikklivet i år!

For det første tar debatten i år med seg musikkbransjen bak kulissene. I mange år har man snakket om kvinneandelen på festivaler som om kjønnsfordelingen på scenen er uavhengig av tilstanden i resten av bransjen. Tekniske funksjoner som lydteknikere, lysteknikere, backlineteknikere, bærehjelp og riggere. Tilretteleggere som turneledere og produsenter. Næringsapparat som bookingagenter, management, regnskapsførere og promotionfolk og sist men ikke minst konsertarrangørene. Kjønnsbalansen er i de fleste av disse yrkene bak scenen enda skjevere enn blant artistene på scenen. Balanse er en bransjeutfordring ikke bare en utøverutfordring.

For det andre er debatten i år preget av løsningsvilje. Med unntak av et par litt reaktive stemmer som gubbe-gretne Arild Rønsen og evig-ironiske Knut Schreiner ser det ut som erkjennelsen av utfordringen nå er på plass. Ønsket om endring virker nå både bredt og oppriktig. Medlemsorganisasjonene strømmer til Balansekunst-initiativet. At debatten i år handler mer om tiltak enn om årsaker gjør at den også føles mer fremtidsrettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer