MISFORSTÅTT: Kaltham Alexander Lie lurer på hvorfor verken Antirasistisk Senter eller Islamsk Råd Norge, organisasjoner som begge får penger fra den norske stat - som forbyr diskriminering av homofile - aktivt går ut og forsvarer homofile muslimer som ham selv i større grad. Her er han avbildet sammen med Daayiee Abdullah (t.v.), en av verdens eneste åpent homofile imamer, under lanseringen av filmen «Gender Me» i Oslo 2008. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
MISFORSTÅTT: Kaltham Alexander Lie lurer på hvorfor verken Antirasistisk Senter eller Islamsk Råd Norge, organisasjoner som begge får penger fra den norske stat - som forbyr diskriminering av homofile - aktivt går ut og forsvarer homofile muslimer som ham selv i større grad. Her er han avbildet sammen med Daayiee Abdullah (t.v.), en av verdens eneste åpent homofile imamer, under lanseringen av filmen «Gender Me» i Oslo 2008. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Noen kan ta dialogen. Andre må rope høyt.

Rune Berglund Steen tar feil når han sier at jeg peker ut Shoaib Sultan som hovedmotstander. Den virkelige kampen står helt andre steder.

Meninger

Rune Berglund Steen skriver til Dagbladet den 27.februar at jeg peker meg ut Shoaib Sultan som motstander. Han bør lese kronikken min en gang til, og forsøke å få med seg hva jeg egentlig sier.

I min beskrivelse av hvor vanskelig det har vært å få frem en tydelig muslimsk avstandtaken mot måten homofile muslimer behandles på, nevner jeg noen eksempler fra nær historie. Det at nåværende leder av Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, i stedet for å drøfte hovedpoengene i min kronikk, velger å forsvare daværende generalsekretær i Islamsk Råd, nåværende rådgiver i Antirasistisk senter og ordførerkandidat for et parti, Shoaib Sultan, forteller meg at ting kanskje ikke er så annerledes i dag.

For det første er det ikke riktig at jeg peker ut Shoaib Sultan som en motstander. Jeg bruker ham som et eksempel på en maktperson som i sin tid måtte presses til å ta tydelig avstand fra vold mot homofile. Rune Berglund Steen har googlet frem noen sitater. Han forstår tydeligvis ikke at han snakker til en som vet hva som måtte til for få frem de uttalelsene.

For det andre: Når man først skal bruke tid på det lille jeg skriver om historien, i stedet for min kronikks hovedpoeng, ville det vært mer troverdig om man i hvert fall anerkjente den bevegelse som var i saken (alle kan google dette, og gjerne starte med den fyldige artikkelen "Tror ikke det kommer noe svar om homodødsstraff", publisert på fritanke.no den 12.11.2010). Og Sultan kunne med fordel valgt å forsvare seg selv, om han føler seg angrepet eller misforstått. Måten dette skjer nå på, kan tolkes dithen at Sultan fortsatt har vanskeligheter med å gi homofile muslimer tydelig støtte.  

For en arabisk muslim som meg, som forstår det egentlige budskapet i arabiske muslimers bevisst tvetydige uttalelser, ville det vært av enormt stor verdi om viktige muslimer kunne gi homofile muslimer klar og tydelig støtte. Men jeg vet jo hvorfor så få av dem tør.  Jeg lar meg imidlertid ikke kneble, samme hvilke teknikker som brukes mot meg.

I min kronikk beskrev jeg hvordan jeg ble trakassert av aggressive islamister. Hvorfor går verken Antirasistisk Senter eller Islamsk Råd Norge, organisasjoner som begge får penger fra den norske stat - som forbyr diskriminering av homofile - aktivt ut og forsvarer meg? Tro ikke at det bare er de mest ekstreme muslimene som spytter på oss homofile og kaller oss stygge ting!  

Det er ikke bra å fremme homofobi i Norge - enten det skjer ved passivitet, usynliggjøring eller med aktive handlinger. Jeg ønsker å være en tydelig stemme. Det er min rett. Jeg provoseres inderlig dypt av at homofile muslimer blir drept av gale religiøse.

Jeg vet at noen mener at jeg bidrar til å fremme rasistiske og islamofobiske holdninger ved å kritisere islamske organisasjoner og konservative muslimer. Noen mener at den eneste metoden er dialog. Dialog betinger imidlertid at begge parter vil snakke om temaet, noe som sjelden er tilfelle i forhold til dette temaet. Jeg tenker at vi har forskjellige oppgaver. Noen må rope høyt og inderlig. Andre kan bidra gjennom dialog.

Jeg kan bli provosert av det som jeg opplever som tåkeprat og snillisme. Andre provoseres av mine rop i media. Der noen forsøker diplomati, skaper  andre bevegelse gjennom å ofre sitt liv i gatene. Jeg passer best der hvor det er rom for å si det man mener med tydelige ord!  

Som homofil muslim, setter jeg menneskerettighetene over annet på jord. Jeg avskyr den form for tolkning av sharialoven som benyttes av de som gjør islam til en blodig religion, som dreper homofile, kvinner, barn, menn, unge og gamle.

Det gjør ingen ting for meg at Antirasistisk Senter forsvarer Sultan, men min kronikk i Dagbladet den 24. feb. 2015 dro en linje mellom trakasserende adferd i Oslos gater og henrettelser av homofile muslimer i Syria og Irak. Jeg er redd for at hjernevaskede unge islamister vil la seg inspirere, og for at man skal stå stille og la det skje. Det er her den viktige kampen står, Berglund Steen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.