Noen ord om nikab

Det er ingen grunn til at storsamfunnet skal møte nikaben med aksept, skriver artikkelforfatteren.

TURNÉ: Foreningen !les og Norsk faglitterær forfatter og oversetterforening støtter Aisha Kausars skoleturné. Det har utløst en debatt om nikab. 
Illustrasjonsfoto: AFP
TURNÉ: Foreningen !les og Norsk faglitterær forfatter og oversetterforening støtter Aisha Kausars skoleturné. Det har utløst en debatt om nikab. Illustrasjonsfoto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NIKABDEBATTEN: I desember 2010 møttes en gruppe muslimske kvinner på Grønland i Oslo for å «øve på å gå med niqab offentlig». Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde reagerte - forutsigbart nok - med å snakke om islamisering, som om en håndfull nikabkledde damer skulle stå klar til å velte Norge over på rygg. Gerd Kristiansen fra Arbeiderpartiet var positiv: - Vi er et flerkulturelt samfunn. Det må vi bare akseptere. Jeg forstår ikke dem som velger å bruke niqab eller burka, men jeg aksepterer at de gjør det.

En del av reaksjonene på Aisha Shezadi Kausars skoleturne i regi av Foreningen !les er i samme lei. Noen reagerer med harme på en islamisering som ikke eksisterer. Hege Storhaug slår seg opp på retorikk om «kultursvik». Andre synes det er et positivt tiltak i kampen mot fordommer. Foreningen !les forsvarer skoleturneen - selv etter at Kausar på sett og vis har satt to streker under fordommene gjennom å markere seg som Taliban-tilhenger, demokratimotstander og sympatiserende med den radikale islamistiske demonstrasjonen foran Stortinget forrige fredag, en demonstrasjon som heldigvis samlet svært få.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer