Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Madcon

«Noen ser kanskje på duoen mer som apekatter enn som musikere»

Slik omtalte Tømmerstock-festivalen Madcon i en facebook-post.

SPILTE KONSERT I BRUMMUNDAL: Madcon -gutta Tshawe Baqwa (til høyre) og Yosef Wolde-Mariam. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SPILTE KONSERT I BRUMMUNDAL: Madcon -gutta Tshawe Baqwa (til høyre) og Yosef Wolde-Mariam. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

I går kveld spilte Madcon på Tømmerstock-festivalen i Brumunddal.

Duoen var blant av hovedattraksjonene på festivalen, og avsluttet den to dager lange festivalen på hovedscenen.

Stjernene Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam er kjent for de fleste, men likevel fikk de en fyldig presentasjon av rapperne på Tømmerstock-festivalens offisielle facebook-post etter konserten, samt en beskrivelse av konserten.

Der omtales stjernene på følgende måte: «Noen ser kanskje på duoen mer som apekatter enn musikere, men publikum som var til stede lørdag var med på ablegøyene både i sang og armstrekk».

Det var Ringsaker blad som først omtalte saken (bak betalingsmur).

ETTER KONSERTEN: Dette innlegget ble lagt ut på festivalen Tømmerstocks facebook-side etter konserten. Foto: Skjermdump / Ringsaker blad
ETTER KONSERTEN: Dette innlegget ble lagt ut på festivalen Tømmerstocks facebook-side etter konserten. Foto: Skjermdump / Ringsaker blad Vis mer

Ble fjernet

Setningen om «apekatter» ble fjernet i morgentimene søndag, etter flere negative reaksjoner, ifølge Ringsaker blad.

Facebook-posten beskriver også utfyllende om duoens bakgrunn.

I posten står det blant annet at Madcon er en «hiphopduo bestående av norsk-etiopisk-eritreiske Yosef «Critical» Wolde-Mariam (f. 1978) fra Kastellet i Oslo og norsk-sørafrikanske Tshawe «Kapricon» Baqwa (f. 1980) fra Tveita i Oslo».

Facebook-posten forteller videre at Tshawe Baqwa hadde slitt med ribbeinsbrudd, men likevel gjennomførte.

- Ment som humor

Dagbladet har snakket med sjef for festivalen, Rune Myhren. Han ville ikke kommentere saken overfor Dagbladet, og viste til at han var opptatt med å rigge ned festivalen.

Til Ringsaker blad beklaget han «apekatt»- karakteristikken.

- Vi tar naturligvis fullstendig avstand fra denne typen karakteristikker, sier Myhren til avisa.

Han sier at festivalen har gitt ansvaret for sosiale medier til en mediegruppe, og ikke har snakket med vedkommende som skrev det.

- Det var nok ment som humor fra hans side, men det var selvfølgelig en måte å formulere seg på som var helt uakseptabel, og som Tømmerstock overhode hverken mener eller står inne for, sier han.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Madcon eller gruppas management.

Tømmerstock-festivalen har ifølge Facbook-siden blitt arrangert i fire år og hatt totalt 22000 tilskuere. Det var Åge & Sambadet som var det store trekkplasteret fredag kveld.