Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Søndagsskolen», Trøndelag Teater:

Noen snakker om den kristne kulturarven. Trøndelag Teater gjør den.

Kulturarv i praksis

GUD OG MENNESKENE: Fra «Søndagsskolen», historien om Noah (Henriette Marø, med båt). Foto: Marit Anna Evanger, Trøndelag Teater
GUD OG MENNESKENE: Fra «Søndagsskolen», historien om Noah (Henriette Marø, med båt). Foto: Marit Anna Evanger, Trøndelag Teater Vis mer

TEATER: Det ligger en uskyld, men også et alvor, over Trøndelag Teaters «Søndagsskolen». Begge ord kan vi sette ordet «barnlig» foran, og det er ikke nedlatende ment.

Det barnaktige gjelder både når barneskuespillere og voksenskuespillere har oppmerksomheten. Det gir oppsetningen en kvalitet av oppriktighet, og dessuten mange av lekens kvaliteter.

Todeling

Barneskuespillerne har fått stor plass i Tyra Tønnessens bibelske dannelsesprosjekt. Gud er et barn. Filip Flaten-Hoff, heter han, når han ikke er Gud, og han er elleve år. Jesus er en tenåringsjente. Astrid Oline Rinnan Green, heter hun, og hun er tretten. Seks barneskuespillere har til dels store roller i forestillingen, med lange og ofte vanskelige tekstpartier. De spiller side om side med de voksne skuespillerne (fire i tallet, skjønt fem står på rollelista - Nils Johnson går inn når Henriette Marø går ut), og med de tre musikerne, som også i deler av forestillingen går inn i taleroller.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?