Noen som husker Lenny Kravitz?

Kjedelige ballader er rockerens akilleshæl.

I BADET: Lenny Kravitz på Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo fredag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I BADET: Lenny Kravitz på Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo fredag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

KONSERT: Lenny Kravitz (48) var en overraskende booking under årets Norwegian Wood, først og fremst fordi det har vært så stille rundt ham lenge nå — til tross for at han ga ut albumet «Black And White America» i fjor.

Og strengt tatt er han vel mest kjent som mannen med rastaflettene som var gift med hu fine dama i «The Cosby Show» (Lisa Bonet, var det visst) — og for hiten «Let Love Rule» fra debuten. Det vil si, vi må bare minnes på de andre, som vi har glemt for lenge siden.

Soul Med fine «It Ain't Over 'Til It's Over» er Kravitz i soulhjørnet.

Og — de gode låtene kommer på rekke og rad i konsertens første minneverdige 20 minutter.

Kravitz er kjent for sin miks av rock, funk og soul, og på sitt beste, som i «Always On The Run», som han skrev sammen med Slash, og Guess Who-låta «American Woman», er han der vi vil ha ham.

Men så rotes det bort i mer forglemmelige låter og lange, uinteressante partier.

I «Mr. Cab Driver» gjør en solokåt trompeter sitt beste for at vi skal tro vi er på en jazzkonsert — mens Lenny virrer rundt på scenen og heier på ham.

Ballader Uansett hvor god trompeteren er, det varer for lenge, ødelegger flyten og trekker ned tempoet. Bedre blir det ikke under tre lange ballader, «Fields Of Joy», «Stand By My Woman» og «Believe».

Kravitz kjeder meg.

Tom Petty-link Han skrur riktignok opp både tempo og trøkk mot slutten, godt hjulpet av tre blåsere.

Publikum er høflig med også, men han kan ikke tilgis for et midtparti som er mer interessant for dem på scenen enn oss som står i det flotte amfiet i Frognerbadet.

Men ringen er sluttet.

Kravitz varmet opp for Petty på sin første store turné i USA i 1989 — og takket for det fra scenen. Og den som gikk på scenen etter Kravitz i Frognerbadet i går kveld var ingen ringere enn Tom Petty (se egen anmeldelse)!