MELKEBARTER FOR FRED: Kjell Asperud aka Kjaperud har rundet 70, men rocker fortsatt i cirka 70 km/t. Her fra Ragnarock med melk i glasset, som vanlig. I morgen med bursdagskonsert på Rockefeller i Oslo sammen med gamle musikkvenner. Kjaperud var med i Titanic, bandet som fortsatt ikke er innlemmet i Rockheims Hall of Fame. Foto: Arve Strømsæther
MELKEBARTER FOR FRED: Kjell Asperud aka Kjaperud har rundet 70, men rocker fortsatt i cirka 70 km/t. Her fra Ragnarock med melk i glasset, som vanlig. I morgen med bursdagskonsert på Rockefeller i Oslo sammen med gamle musikkvenner. Kjaperud var med i Titanic, bandet som fortsatt ikke er innlemmet i Rockheims Hall of Fame. Foto: Arve StrømsætherVis mer

Hvorfor er ikke Titanic i Hall of Fame på Rockheim?

Noen som ikke kan norsk musikkhistorie, det er for dårlig.

Sier Kjell Asperud på vegne av bandet og Kjaperud (70).

Meninger

Kjell Asperud, sier du? Hmm, men legger vi til Kjaperud er det et knippe av befolkningen som drar fram sin indre perk (og trommesolo), og legger vi til legendariske Beatnicks (Beatniks), og ikke minst, Titanic og monsterlåta «Sultana», ja da begynner det grå håret å nærme seg en bar med happy hour døgnet rundt. Kjaperud har nemlig rukket å runde 70 år innenfor valgfaget rock. I morgen skal dette feires med en konsert på Rockefeller i Oslo.

SIGNALER: Tom Stalsberg
SIGNALER: Tom Stalsberg Vis mer

Vi traff Kjaperud tilfeldig på trappa utenfor Majorstua-huset. Han satt og slappet av i høstens sol. Hadde nettopp vært på øving med gutta: Og det låt suverent. Kjell er kjapp til å trekke fram de gode ord, suverent det. Hadde vi våget ville vi også skrevet, han er ikke fremmed for å slå på stortromma.

Vi blir stående og prate. Han ser fortsatt ut som han kommer rett fra London 1967. Selvsagt er skinnet på skarptromma en smule godt brukt, men du får lyst til å herje når Kjaperud havner på byen, i baren, i nærheten etter stengetid. Han forklarer at det første bandet han spilte i het the Bats, et skoleband.

–Her var Tom Karlsen med på bass, legenden fra Club 7 og the Dream med Terje Rypdal. Jeg på trommer. Vi spilte litt egne låter og litt Zombies-type saker. Jeg var vel cirka 16, 17 år da. Det var litt tilfeldig at jeg satte meg bak et trommesett, men jeg vokste opp på Carl Berner i Oslo og der var et jækla bra musikkmiljø, sier Kjaperud som er i gang med å skrive ned noen ord i ei bok om sitt liv innenfor pop & rock.

Han har mange historier på lager. Kjaperud er nemlig særs dyktig til å legge ut forskjellige «historier og musikkskap» på Facebook som viser at han ikke bare preiker, men han har vært med på jækla mye. Ikke minst da bandet Titanic fikk en stor hit med «Sultana», oktober 1971, med femteplass på de engelske hitlistene.

Titanic spilte deretter verden rundt og tok også for seg av rockens mange iboende klisjeer, fester, festivaler, Ragnarock og hurra-meg-rundt. De traff mange av samtidens største band og artister. Men, Titanic er fortsatt ikke innlemmet i Rockens Hall of Fame, avdeling Rockheim.

–Titanic er ikke på Rockheim nei, og det betyr vel at noen er totalt historieløse når det gjelder norsk musikkhistorie. Rett og slett for dårlig, sier Kjaperud som nå har vært innenfor rockebransjen i 55 år.

Han sier: Jeg har sett og opplevd det meste, fylt 70 år, men skal synge og rocke på scenen i to timer på Rockefeller med gode musikkvenner. Så hvis ikke rockelivet har vært sunt hadde vel ikke folk som meg og Keith Richards fremdeles stått på scenen og rocka. Sånn er det med den saken. På vegne av tolv takter, fire pils og ni riff: On the rocks, natta lang.