KOMMENTARER

Noenlunde normal

Det må være samsvar mellom et partis program og partilederens profil. Erna Solberg legemliggjør bildet av det breie og folkelige Høyre, skriver Andreas Hompland.

TEAM SOLBERG:  Erna Solberg i sving på kjøkkenet hjemme hos Høyre-lederen og mannen Sindre Finnes i Bergen.  FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
TEAM SOLBERG: Erna Solberg i sving på kjøkkenet hjemme hos Høyre-lederen og mannen Sindre Finnes i Bergen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg var forside- og midtsidepike i Dagbladet Magasinet sist lørdag, i en klassisk hjemme-hos-reportasje. Det var verken partirådgivernes eller Dagblad-fotografens iscenesettelse; det var en guidet tur i Ernas private, uregisserte og familiære omgivelser i all sin alminnelighet: Team Solberg i deres hverdagslige hjem i Bergen, som i praksis er en familiehytte med tilhørighet i valgkretsen. Hun barbeint; hennes ektemann i blå leggstrømper på linoleumen. Omkranset av litt tilfeldige møbler og farger, rot og støv. På kjøkkenet et strykebrett og ei åpen hylle i skatollet med flasker, noen med taxfritt plastnett. Så upertentlig er det hjemme hos vår kommende statsminister fra det store, borgerlige partiet.

I velmøblerte Høyre-hjem må de ha rykket til slik at det klirret misbilligende i perlekjedene. Ernas hus samsvarte dårlig med bildet av partiet for og med god smak. Hun inkarnerer ikke fiffens image av deres foretrukne partileder. I radikale mellomlagskjøkken med estetisk kapital satte man seg ende ned på Arne Jacobsen-stolene og grøsset over den kleine stilen. Slike slumsete omgivelser ville aldri Jens og Ingrid ha latt seg presentere i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer