Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Noens kjære er tilbake

Etter ti års pause er Somebody's Darling tilbake, denne gangen på egne premisser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har blitt eldre, roligere og tryggere. Dette har nok gjort sitt til at musikken vår har fått et litt mer voksent uttrykk, forklarer Liz-Tove Vespestad, den ene halvdelen av countrypopbandet Somebody's Darling.

- Dessuten har vi større spillerom nå enn vi har hatt tidligere. Vi lar oss ikke begrense av et trangt countryformat, det er melodiene og budskapet som står i sentrum, legger den andre halvdelen av gruppa, Tine Valand, til.

Umiddelbar suksess

Det har gått nøyaktig ti år siden Somebody's Darling slapp debutalbumet sitt med samme navn. 70000 solgte plater og umiddelbar suksess gjorde sitt til at de to lærerne fikk en stor utfordring med å kombinere jobb, barn og nyervervet musikksuksess. Dermed ble også musikkarrieren en hektisk og kortvarig affære.

- Det var stort press fra alle kanter. På et tidspunkt ville vi rett og slett gjøre forskjellige ting, og da var det ikke mer å hente, forteller Tine Valand.

- Jeg tror nok også at vi opplevde countrybåsen vi ble satt i som litt trang, og da er det ikke like moro lenger, sier Liz-Tove Vespestad.

Spilling i helgene

Men mye vann har rent under brua siden den gang, og nå, ti år etter, er duoen klar med samlealbumet «Still Wearing Black», som inneholder det beste fra de to foregående albumene samt fire nye studioinnspillinger. Somebody's Darling har dessuten samlet sammen et liveband, og de er klare for å reise ut på veien igjen, men denne gangen med noen klare forutsetninger.

- Vi har jo begge barn og jobber, så planen er å spille annenhver helg utover sommeren og høsten, sier Liz-Tove Vespestad.

- Det er jo klart at hvis vi synes det er moro å spille igjen, så kan det være vi lager et nytt album, men foreløpig lar vi veien bli til mens vi går, avslutter Tine Valand.

COUNTRYDUO: Liz-Tove Vespestad og Tine Valand i Somebody's Darling gjør comeback på egne premisser.