«Noia»

Av Eirik Andreas Vik.

Juryen mener: Sympatisk og humrende morsom, vel gjennomført. Kanskje hakket for trad i stilen, men virker absolutt som et holdbart, gjennomtenkt konsept. En selvsikker og stilsikker serie med full kontroll på både timing, tegning og karakterer. Bare uttrykkene alene er nok til å få fram latteren.

- Hvem er du, og hva kan du fortelle om stripen din?

- Jeg er en 24 år gammel romsdaling som har laget tegneserier siden jeg var fem, og jeg hadde store planer om å lage en tegneserie om skjegg, av alle ting, til denne konkurransen. Jeg endte i siste liten opp med å lage «Noia», som tok utgangspunkt i en del tanker jeg har gjort meg opp om hvor vanskelig det kan være å leve med svekket selvtillit, og hvordan dette påvirker et sosialt liv og jakten på kjærligheten. Sistnevnte tematikk var det ekstra naturlig å fokusere på, ettersom jeg de siste par årene har prøvd meg en del på nettdating, og hadde masse idéer rundt det. Men serien er ikke selvbiografisk, altså, jeg bare plukker ut enkelte ting fra livet mitt som inspirasjon, noe som trolig gjelder nesten all fiksjon.

- Hvem eller hva lar du deg inspirere av?

- Jeg lar meg inspirere mest av film, TV-serier, spill og bøker, da jeg har en fascinasjon for de lengre historiene som gjerne krever litt av publikummet sitt.

EIRIK ANDREAS VIK Foto: Privat
EIRIK ANDREAS VIK Foto: Privat Vis mer

- Hva er dine ambisjoner som serieskaper?

- Håpet er å gjøre tegningen til et levebrød, enten det blir kun som serieskaper eller at jeg må spe på med illustrasjonsjobber på siden. Jeg vil også få laget et par tegneserieromaner i løpet av karrieren, ettersom jeg har litt for mange idéer til fortellinger som krever litt mer plass enn bare et tegneseriealbum.