Nok blod og gørr

Skrekk og gru i en film om en film på college.

Det er i alle fall nok gørr i «Urban Legends 2». Dermed er mye av skrekkpoenget oppnådd.

Nærmest forfriskende, for så vidt. La oss si det sånn at lærerstandens martyrium sjelden har vært skarpere belyst enn i denne blodsutgytelsen. For øvrig bør det utdeles en pris til den første manusforfatteren som unngår replikkene «Are you okay»/«It\'s okay» idet en eller annen kropp åpenbart er i ferd med å forgå.

«Urban Legends 2» er i likhet med «Scream 3» en skrekkfilm om en skrekkfilminnspilling uten dermed å etterape sistnevnte. Satiren er mindre til stede, men galskapen har absolutt komikk i seg. Nok en gang jages studenter rundt på et universitetsområde i nattas mulm og mørke. Hodene ruller og innvollene klasker i gulvet - de stakkars ofrene deltar alle i en eksamensfilm signert vår heltinne Amy (Jennifer Morrison), som har valgt grusomme vandrehistorier som tema i oppgaven. For den kan hun vinne Hitchcock-prisen og være garantert en Hollywood-karriere.

Det spørs. Men debutanten John Ottman er snedig nok med et par overraskelser i ermet. Han kunne med fordel ha kuttet et par kniver til fordel for mer komikk, men legendene er ille nok i mørket, de.

Se Dagbladet.nos Filmnytt!

MER SKREKK PÅ COLLEGE: Maskert seriemorder i «Urban Legends 2», hvor blod og gørr flyter under en filminnspilling - med litt komikk på kjøpet.