Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: «The Informer»:

Nok blod og spenning for pengene

Men mange vil nok si at krimboka er langt bedre.

TØFFE SAKER: The Informer har sin spenning, men det meste har du nok sett før. Men, den er verdt å bruke tid på også. SF Studios. Vis mer

The Informer

4 1 6

Thriller

Regi:

Andrea Di Stefano

Skuespillere:

Rosamund Pike, Joel Kinnaman, Common, Clive Owen, Ana de Armas

Premieredato:

18. oktobet

Aldersgrense:

15 år

Orginaltittel:

The Informer

«Blod og spenning.»
Se alle anmeldelser

FILM: Peter lever et dramatisk dobbeltliv med kone og ei lita datter. Disse betyr alt for ham. Ingenting skal og må skje med dem. Han er villig til å risikere alt for å beskytte familien. Men, så var det hans hemmelige liv som undercoverskurk for FBI, plassert hos den polske mafiaen.

Zloty

Denne brutale gjengen som styrer dopsalget, og som ikke tar fem zloty for å drepe hvem som helst. Peter ble sluppet ut av fengsel etter fire år, selv om han skulle ha sonet 12 år mer for drap. Men, FBI har en slesk plan for ham. De er også villige til å ofre nesten alt og alle. Det blir intense saker.

Bale Hill

Peter skal inn i Bale Hill igjen, et fengsel som regnes som et av de farligste høyrisikofengsler i USA. Dit inn skal han nå for å være både FBI og mafiaens mann.

Polakkene vil ha fullstendig kontroll over salget av narkotika i hele USA, og i dette fengslet. FBI vil ha den livsfarlige, polske hovedmannen bak lås og slå. Sett og hørt nesten noe slikt før? Ja, det har du nok.

Verste gutta

Men, dette er tidvis god spenning selv om det blir vel blodig her og der. I tillegg er mange av oss litt trøtte av nok en film fra et fengselsmiljø med de verste gutta.

«The Informer» er fritt basert på det svenske forfatterparet Roslund & Hellströms femte bok, «Tre sekunder». Ei krimbok som fikk terningkast seks i Dagbladet av vår anmelder Ingvar Ambjørnsen. Filmen holder ikke helt samme kaliber ettersom den er filtrert av Hollywood som elsker å lage nesten de samme spenningsfilmene – nesten med det samme forutsigbare plottet – gang på gang. Og, de har pengene og dermed bestemmer de.

God Pike

Pete Koslow, spilt av svenskamerikanske Joel Kinnaman, viser sårbarhet og troverdighet som tøffing, og litt som familiemann. Rosamund Pike viser igjen at hun nærmer seg ei av de fremste innenfor actionfilmfaget, nå som FBI-agent Wilcox.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media