TYNNERE I REKKENE: TV2-sjef Olav T. Sandnes gjør forandringer i topposisjonene til TV 2. Her under høstlansering i Bergen august.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TYNNERE I REKKENE: TV2-sjef Olav T. Sandnes gjør forandringer i topposisjonene til TV 2. Her under høstlansering i Bergen august. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Nok en direktør er ferdig i TV 2

Maria Borch Helsengreen slutter som økonomidirektør i TV 2, melder kanalen.

(Dagbladet): Maria Borch Helsengreen har takket ja til å bli partner og leder for Ernst & Youngs konsulentvirksomhet i Bergen. 20. oktober blir hennes siste arbeidsdag i TV 2.

- Olav (T. Sandnes red. anm.) og jeg har over en tid hatt dialog om videre utvikling i TV 2. Etter flere sam taler har jeg nå bestemt meg for å gripe en mulighet jeg ikke kunne si nei til og ser frem til nye utfordringer. Med en ny og fremtidsrettet strategi for TV 2 på plass, er det også riktig tidspunkt å gi plass til nye krefter, sier Maria Borch Helsengreen i en pressemelding fra kanalen.

Forrige uke ble det klart at Trond Håndlykken Kvernstrøm sluttet i TV 2. Stolen fylles av Trygve Rønningen som sluttet som administrerende direktør i MTG Norge for å overta jobben til Kvernstrøm som kanaldirektør og publisher i TV 2.

Kanalen går nå gjennom betydlige kuttprosesser, og hele 63 ansatte har takket ja til sluttpakke.

En rekke profiler har også valgt å ta sluttpakke siden TV 2 i mai varslet om kutt på 350 millioner kroner innen 2020.

I juni ble det kjent at TV 2-profil Nils Gunnar Lie tar sluttpakke fra kanalen etter 24 år, et år før han etter planen skulle bli pensjonist. Senere samme måned tok også Mah-Rukh Ali sluttpakke, og gikk over til NRK.

I august ble det også kjent at tidligere God Morgen Norge-programleder Signe Tynning tar sluttpakke og forlater kanalen etter 23 år.