«Nok en perle i Kornstads glitrende diskografi»

Ren soloplate fra saksofonisten.

«Nok en perle i Kornstads glitrende diskografi»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Å dvele ved en stemning i et knippe fritt improviserte forløp — omtrent slik er Håkon Kornstads (32) ambisjonserklæring for «Dwell Time», der han med nok en gang imponerende instrumentkontroll trakterer tenor- og bassaksofon, fløyte og flutonett (tverrfløyte med klarinettmunnstykke), pluss bruker elektronikk til å gå i dialog(er) med seg selv og spille melodistemmen mot ulike bakgrunner.

I motsetning til 2007s «Single Engine» er altså «Dwell Time» ei rein soloplate, med en meditativ grunnstemning ispedd noen celebrerende øyeblikk.

Spesielt inntreffer de i den nesten ritueltklingende «En attendant le soleil», rimeligvis inspirert av storheten i en soloppgang, men selv der Kornstad lar tenortonen svelle seg mektig, bevarer han noe tilbakeholdt og uutsagt i uttrykket. Rent dramaturgisk er akkurat det et klokt og bildeskapende grep på ei plate som sjenerøst inviterer lytteren til å dikte videre på det som til en hver tid spilles.

Kornstad har i flere år utforsket saksofonens klangmuligheter, både de akustiske og de elektronisk manipulerte. Dermed har han også et klanglig repertoar til å gjøre et soloprosjekt som «Dwell Time» fascinerende, og boltrer seg i tonenyanser, overblåsningsharmonikk, leppelyder og andre effekter som gir de forholdsvis enkle melodiene skinn av å være pulserende lydskulpturer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer