Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nok en pris til «Våtdraktmysteriet»

Vant for «Årets featuresak» i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tradisjon tro ble Nordiske Mediedager i Bergen åpnet med prisdryss til nett- og avisjournalistikk som har utmerket seg det siste året.

Dagbladet Magasinets «Våtdraktmysteriet» gikk av med seieren for Årets featuresak, og henter altså hjem nok en pris for historien om to mystiske våtdrakter som ble funnet med 67 dagers mellomrom i Nederland og Norge i fjor vinter.

Journalist Anders Fjellberg og fotograf Tomm W. Christiansen står bak den prisbelønte reportasjen, som også har sikret Den store journalistprisen og SKUP-prisen.

- Nå er «Vårdraktmysteriet» den artikkelen i Norge som har vunnet flest priser, både nasjonalt og internasjonalt, og det er veldig stort for Magasinet. Vi er uendelig stolte av Tomm og Anders, sier Magasinet-redaktør Karine Østtveit.

- Vi er glade for denne prisen, for den peker framover. Mange snakker om klikkjournalistikk, og at det er de enkle sakene som vinner på nett. «Våtdraktmysteriet» har hatt enormt mange lesere på nett, som har brukt god tid inni saken, og det lover godt for nettjournalistikken framover. Det er denne typen journalistikk vi vil lage i Magasinet, sier Østtveit.

Adresseavisen ble kåret til Årets Avis i kveld, mens VG fikk prisen for Årets internasjonale avisnettsted. Avisas featuremagasin, VG Helg, vant i tillegg for for Årets magasinforside og Årets avismagasin.

NTBs språkpris gikk til Aftenposten Junior.

Det er Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som arrangerer den årlige prisutdelinga i Bergen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!