Nok er nok!

Etter det siste brutale ranet, tør ikke lenger min mor (89) å gå ut. Må frykten aksepteres?

- FORBY TIGGING: Politiet og mediene har gjentatte ganger påvist sammenhengen mellom tigging og kriminelle handlinger og menneskehandel. Dette blir tydeligvis ikke tatt på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: Torbjørn Grønning
- FORBY TIGGING: Politiet og mediene har gjentatte ganger påvist sammenhengen mellom tigging og kriminelle handlinger og menneskehandel. Dette blir tydeligvis ikke tatt på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Min mor (89 år) ble brutalt ranet denne uken. På vei fra butikken ble hun distrahert av en rumensk kvinne som viftet foran min mor for å hindre henne i å gå videre. En mann la en kjetting rundt halsen hennes før de ranet henne. Et gullkjede hun alltid har på, som var en kjær gave, ble revet brutalt av halsen hennes. Hun roper med ustø stemme på hjelp. Bak henne passerer biler. Ingen reagerer. Hun kommer seg de siste meterne hjem på skjelvende ben. Hun er liten og tynn. Et lett bytte. Hun sier hun ikke tør gå ut mer. Hun er redd i sitt eget hjem. Min mor, som alltid har vært sterk og vil leve uten å måtte ha hjelp av andre.

En gang tidligere ble hun ranet i matbutikken av en østeuropeisk mann. Hun har hatt tre innbrudd i hjemmet sitt, også østeuropeere. Det er selvsagt tabu å identifisere overgriperne; det er stigmatiserende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer