Nok er nok

ABB bør ikke ha noen av de normale rettigheter som andre innsatte i Norge har.

USMAKELIG: «Bernt Hagtvet (bildet) kunne tenke seg å «kurere» morderens holdninger med diverse konfrontasjoner. Alt dette kunne vært tankevekkende og interessant hadde det dreid seg om en annen høyreekstrem enn Behring Breivik», skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix
USMAKELIG: «Bernt Hagtvet (bildet) kunne tenke seg å «kurere» morderens holdninger med diverse konfrontasjoner. Alt dette kunne vært tankevekkende og interessant hadde det dreid seg om en annen høyreekstrem enn Behring Breivik», skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Bernt Hagtvets usmakelige kronikk i Dagbladet 10. august om morderen Anders Behring Breiviks studieønsker kan ikke få stå uimotsagt.

Jeg kaller den usmakelig fordi Hagtvet ikke et sted i kronikken omtaler morderens handlinger, eller nevner handlingene, som argument mot studiemulighet. Han ramser i stedet opp og diskuterer de forskjellige edle argumenter som skulle tilsi at morderen skulle få lov til å studere, han tar riktignok forbehold om at lektorer bør kunne nekte å undervise ham.

Kronikken handler i det store og hele om hvordan Hagtvet kunne tenke seg å «kurere» morderens holdninger med diverse konfrontasjoner. Alt dette kunne vært tankevekkende og interessant hadde det dreid seg om en annen høyreekstrem enn Behring Breivik. Men denne morderen fortjener ikke lenger noen omtale etter min mening. Hagtvet er også inne på om morderen ikke bør ties i hjel, men ender likevel opp med en hel kronikk om ham.

Når vi tenker over hvor uendelig mye lidelse han har påført våre medmennesker så fortjener han ikke annet enn å bli glemt, å svinne hen i isolasjon, å få de dårligste soningsvilkårene som er mulig innenfor lovverket, og selvsagt aldri få komme tilbake blant folk. Han bør ikke ha noen av de normale rettigheter som andre innsatte i Norge har.

Jeg mener det bør gjøres et unntak for denne bestialske personen, av hensyn til alle de gjenværende ofrene, så de får slippe å forholde seg noe mer til ham for all framtid. Og så ber jeg også om at Dagbladet slutter å vise foto av ham, jeg regner med at det for ofrene stadig er smertefullt å bla seg fram i avisa og plutselig møte dette fjeset.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.