Nok er nok

I skrivende stund har debatten om «Prosa», NFF, formannsvervet og ytringsfriheten tatt helt av, som det heter på moderne norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Innleggene i Dagbladet de siste ukene er noe av det tristeste jeg har lest. Det var overraskende hvor snart alt som heter saksopplysninger og argumenter ble irrelevant. Skal dette være ytringer av profesjonelle forfattere som har noe på hjertet, kreves det åpenbart opprustning på flere fronter. Da styret kunngjorde planer om redaktørskifte for fjorten dager siden, hadde det i høyden ventet seg reaksjoner fra et par kverulanter i avisen og et par møteplagere på årsmøtet. Men det som reiste seg, var jo et langt større hylekor.

Det er på oppfordring og med stor ulyst jeg forsøker å svare på noen av de innvendingene som er fremkommet ved å gi et knapt referat av saken slik jeg har oppfattet den. Et redaktørskifte var allerede forberedt i lang tid. Jeg registrerte en antydning til uro allerede ved årsmøtet på våren i fjor. Da hadde det allerede vært mindre gnisninger mellom redaktøren og styret på grunn av økonomiske spørsmål, bl.a. om annonseakvisisjon og web-sider, hvor redaktøren ville kvittere ut penger hun ikke disponerte. Også i et par mindre fagpolitiske saker var det tydelig at redaktøren gjerne ville overprøve styrets beslutninger. Ikke noe av dette dreide seg om store ting, men det var nok til at flere medlemmer spurte: «Hvor lenge skal hun egentlig fortsette?» «Prosa» og dets profil var et stadig gjentatt debattema på årsmøtene, men Mari Toft har alltid hatt styret i ryggen til tross for en viss slitasje også i tidsskriftets forhold til de deler av medlemsmassen som ikke har sin bakgrunn i SV, AKP eller Gateavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer