Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nok et hundeliv fra Hallström

«Feel good-mesteren» Hallström setter overraskende få følelser i sving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Enhver har en trist historie å fortelle,» heter det. Og i «The Shipping News» har de ikke bare det: De fleste skjuler en grusom hemmelighet. Men merkelig nok blir det verken spesielt underholdende eller god film av det.

Etter «Siderhusreglene» og «Sjokolade» gir Lasse Hallström seg i kast med nok en populær og kritikerrost roman. Men E. Annie Proulx\' bok er nok bedre enn filmen.

Quoyle (Kevin Spacey) lever et trist, grått og sørgelig liv. Hans kone (Cate Blanchett) stikker med datteren deres, som hun selger til et illegalt adopsjonsbyrå, for så å kjøre seg i hjel. Men når nøden er størst er eksentriske slektninger nærmest. Inn kommer tante Agnis (Judi Dench), som insisterer på at nevø Spacey blir med tilbake til Newfoundland.

Livet i forblåste Newfoundland er heller ikke lett, men her skjer det i hvert fall ting. Store ting.

Quoyle får frigjort sitt talent som skribent, treffer en ny kvinne (Julianne Moore), finner et hodeløst lik i sjøen, holder på å drukne, avslører incest, blir vitne til at en mann på mirakuløst vis våkner under sitt eget likskue - og så videre.

Mye på en gang, men lite blir forløst i Hallströms regi.

Dramaturgisk er stigningen farlig nær null - og engasjementet fra oss i salen blir deretter. Det som er bra her er de elegante overgangene, og selvfølgelig innsatsen fra det imponerende skuespillergalleriet - ikke iberegnet Kevin Spacey. Han går nærmest på autopilot gjennom storm og stille. Men Oscar-vinneren overbeviser som newfoundlender der han tasser kuet rundt med store hundeøyne. Snakk om «Mitt liv som hund».

<B>TRIST:</B> Kevin Spacey og Julianne Moore i «The Shipping News».
Hele Norges coronakart