Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nok et land forbyr visning av filmen «Exodus»

Det er tredje gangen filmen blir bannlyst.

(Dagbladet): Fra før av har både Egypt og Marokko bannlyst filem «Exodus: Gods and Kings».

Juma Obeid Al Leem er direktør for medieinnhold i De forente arabiske emiraters Medieråd. Han sier at beslutningen ble tatt etter en gjennomgang av filmens bibelske handling.

- Denne filmen har blitt gått gjennom og vi fant ut at det er mange feil ikke bare om islam, men andre religioner også. Så vil vi ikke slippe den i UAE [United Arab Emirates], sa han, ifølge Gulf News.

Han ønsket ikke å utdype hva slags feil det er snakk om.

- Zionistisk perspektiv Egypt har også tidligere forbydd filmer som presenter Gud i menneskeform. Denne gangen sier den egyptiske kulturministeren Jabir Asfour imidlertid at filmen ble tatt av plakatene fordi den viser zionistenes narrativ.

- Den viser historien fra et zionistisk perspektiv og utelater historiske begivenheter, derfor er den bannlyst i Egypt, sier han til statsmediet EGYNews.

Rasismekritikk Filmen, som er regissert av Ridley Scott og har Christian Bale i hovedrollen, dramatiserer Andre Mosebok om Moses som står opp opp mot den egyptiske faraoen Ramses, og har allerede blitt kritisert for å være rasistisk fordi den underbygger feilaktige, etniske stereotyper.

På Twitter har rasismekritikken til og med fått en egen hashtag, #BoycottExoduMovie, hvor man finner flere sarkastiske og irriterte kommentarer om hvordan lyshudede skuespillere er brukt til å spille alle rollene - bortsett fra slaverollene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media