NY SERIE: Forfatter George R. R. Martin er best kjent for bøkene sine som har blitt omgjort til tv-serien «Game of Thrones». Han har imidlertid skrevet mange andre bøker. Nå blir en av hans andre litterære serier, «Wild Cards», omgjort til tv-serie. Foto: Murdo MacLeod/Polaris, NTB scanpix
NY SERIE: Forfatter George R. R. Martin er best kjent for bøkene sine som har blitt omgjort til tv-serien «Game of Thrones». Han har imidlertid skrevet mange andre bøker. Nå blir en av hans andre litterære serier, «Wild Cards», omgjort til tv-serie. Foto: Murdo MacLeod/Polaris, NTB scanpixVis mer

Nok et verk av «Game of Thrones»-forfatteren blir serie, men han får ikke være med selv

Bokserie av George R. R. Martin blir ny serie. 

(Dagbladet): «Game of Thrones»-forfatter George R. R. Martin har gjort stor suksess med bokserien om kampene for kongedømmene i Westeros. I bokform heter serien «A Song of Ice and Fire».

Martin har gitt ut fem bøker i serien, som den prisbelønte HBO-serien med samme navn er basert på.

Martin har imidlertid ikke bare skrevet bøker i denne serien. Han har også skrevet «Wild Cards», en rekke fortellinger fra et science fiction-univers. Disse blir nå gjort om til tv-serie.

Det er Business Insider som melder nyheten, etter at forfatteren selv avslørte at en serie var underveis på sin egen blogg.

- Vi har noen spennende nyheter til alle fans av «Wild Cards». Universal Cable Productions (UCP) har skaffet seg rettighetene til å gjøre serien om til en tv-serie. Utviklingen av det vi håper blir den første av flere sammenhengende serier vil starte umiddelbart, skrives det på Martins blogg.

Han skriver også at universet, som involverer superhelter, skiller seg fra de man kjenner fra Marvel og DC sine historier. Selskapet som nå skal ta for seg ansvaret med å lage serien, UCP, er bak seriesuksesser som «Mr. Robot» og «Suits».

Martin får derimot ikke jobbe med serien selv. Det er på grunn av en avtale han har med HBO, og fordi han er opptatt med å skrive den kommende boka i «Game of Thrones»-serien.

Forfatterens assisterende reggisør, Melinda Sondgrass, og Gregory Noveck skal i stedet produsere den kommende serien.

«Wild Cards» ble først publisert i 1986, og siden har det kommet 22 forskjellige utgaver i serien. Ifølge Variety er det hundrevis av historier å ta tak i fra serien, men flere titalls karakterer. Martin påpeker selv at han håper serien dukker opp på skjermen innen «et år eller to».

En skulle kanskje tro at Martin hadde nok å styre med fra før. Fansen venter på fortsettelsen fra «Game of Thrones»-historien i bokform, samt at forfatteren allerede holder på med å lage en annen serie.

Det var i fjor at Martin annonserte at han lager en serie i samarbeid med HBO, som har tittelen «Captain Cosmos». Det finnes lite informasjon om serien, men det var den gang ikke snakk om at den skulle komme før noen år.