Nok film støtte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER MED

stor undring eg las i Dagbladet på søndag at Produsentforeningen, Dramatikerforbundet, Skuespillerforbundet, Filmforbundet og Norske Filmregissører håper Stortinget vil pressa regjeringa til å ta filmbransjen på alvor. Dersom det er nokon som tar filmbransjen på alvor så er det nettopp Kultur- og kyrkjedepartementet!

Den statlege løyvinga til film er større enn nokon gong. I 2004 er det løyvt over 250 mill. kroner til tilskot til film og audiovisuelle produksjonar. Filmmeldinga eg la fram sist veke viser også at tilskotsordningane til norsk film er dei suverent beste i heile Norden. Om dette ikkje er å ta filmen på alvor, så veit ikkje eg.

Eg hadde ikkje planar om å leggje fram ei stortingsmelding om film no. Omlegginga av dei statlege tilskotsordningane til film i 2001 har først gitt fullt utslag for filmane i fjor. Vi har difor berre erfaringane frå 2003 å basera oss på. Eg har tidlegare varsla ei evaluering av heile filmområdet. Og at denne evalueringa vil starta i 2005. Når eg har lagt fram ei melding alt no er det fordi Stortinget under budsjetthandsaminga for 2004 påla meg å gjera det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer