Nok til å skremme livskiten ut av store og små

Radioheads nye single.

MUSIKKVIDEO: Radiohead slapp en animasjonsmusikkvideo til singelen sin i går.
MUSIKKVIDEO: Radiohead slapp en animasjonsmusikkvideo til singelen sin i går. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Da all innholdet fra Radioheads SoMe-profiler ble fjernet for et par dager siden, mistet midtlivshipstere pusten verden rundt. Og da bilder av en fugl dukket opp i de samme kanalene, var det åpenbart ugler i mosen.  

I går avbrøt Radiohead den fem år lange stillheten de har hatt siden «The King of Limbs» (2011), kanskje den mest forglemmelige fullengderen i deres ellers hinsides åttehodede diskografi.

Den ferske singelen, «Burn the Witch», peker heldigvis mer mot tidligere storhet. Tematisk er dette tradisjonell Yorke, som i likhet med (blant flere) «Karma Police» og «Nude» svøper i narrativet om den angstfulle lille mannen versus systemets uunngåelige jantelovsmaskin. Stikkordene her er heksejakt og mobbmentalitet.

«Sing the song of the jukebox that goes: Burn the witch, burn the witch. We know where you live»  

Dette er Yorke i sin såreste melodiske form siden «In Rainbows» (2007), men det er kontrasten til det oppstemte og herlige strykerarrangementet til Johnny Greenwood som er låtens virkelige beinmarg.  Greenwood har lært mer enn et par cinematiske triks etter å ha lydlagt Paul Thomas Andersons filmer. Kombinasjonen av lett pizzicato og tung tremolo her trekker ørene tilbake til «There Will Be Blood» (2007).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer