Nokia velger seg Windows Phone

Felles front mot Apple og Google.

SAMARBEIDER: Framtidige smarttelefoner fra Nokia vil kjøre på Microsofts Windows Phone-plattform. Foto: AFP / LEHTIKUVA / Markku Ulander / Scanpix
SAMARBEIDER: Framtidige smarttelefoner fra Nokia vil kjøre på Microsofts Windows Phone-plattform. Foto: AFP / LEHTIKUVA / Markku Ulander / ScanpixVis mer

I et forsøk på å ta tilbake tapte andeler i mobilmarkedet, har Nokia i dag annonsert at de vil bruke Windows Phone som programvareplattform i sine kommende smarttelefoner, melder Reuters.

Dette er et ledd i den ferske Nokia-toppsjefen Stephen Elops plan om å revitalisere selskapet, som fortsatt er verdens største produsent av mobiltelefoner til tross for at Apples iPhone og Googles Android-plattform stadig spiser andeler av smarttelefonmarkedet.

- Det er et samarbeid basert på begge partenes frykt for å bli marginalisert av Apple og Google, der det ikke finnes noen andre åpenbare løsninger, sier analytiker Geoff Blaber til Reuters.

Microsofts Windows Phone er blant mobileksperter anerkjent som en ledende plattform, men forbrukerne har foreløpig ikke omfavnet telefoner med grensesnittet.

- Dette er en ærlig innrømmelse av at Nokias tidligere strategier har feilet, og er noe som seriøst understreker hvor Nokia i dag befinner seg. Et slikt trekk ville vært utenkelig for bare 12 måneder siden, sier Blaber.

At Nokia nå velger Windows Phone, betyr blant annet at de kommende Nokia-telefonene vil få innebygget støtte for Microsoft-tjenester som Office, Bing og ikke minst Xbox Live.

Stephen Elop ble hentet fra nettopp Microsoft i september i fjor av styreformann Jorma Ollila. 47-åringen er den første ikke-finske Nokia-toppsjefen i selskapets historie.

Ifølge Nokia vil 2011 og 2012 bli en overgangsfase for selskapet, mens de bygger opp partnerskapet med Microsoft.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 134949638


Varnish cache server