Nome slutter i Flyktninghjelpen

Petter Nome slutter etter to år i Flyktninghjelpen. En grunn er uenighet om hans rolle.

- Det har vært to intense og spennende år. Men det er på tide å sette ned turtallet litt, sier Petter Nome, som ikke går inn i noen ny jobb for øyeblikket.

- Jeg vet ikke riktig hva jeg skal gjøre. I første omgang tenker jeg å frilanse litt og ta det rolig med familien, sier han.

I pressemeldingen fra Flyktninghjelpen vises det til innholdet i Nomes stilling som en årsak til at han valgte å slutte:

«Det ble stadig sterkere fokus på marked og innsamlinger, mens informasjon og pressekontakt ble mindre sentralt. Petter Nome har derfor bestemt seg for å slutte som kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen», heter det.

Nome selv ønsker ikke kommentere dette nærmere utover følgende:

- Det er et veldig press på inntektssiden, sier han.

Nome ble hentet inn som kommunikasjonsjef i det daværende Flykningrådet etter at han sluttet i NRK på grunn av striden om hans engasjement mot Irak-krigen. Han fikk ansvar for både å profilere organisasjonen utad og lede arbeidet med å samle inn penger.

- Nome følte det ble litt mye fokus på markets-biten og at han ikke fikk utnyttet sin kompetanse fullt ut. Det er det bare å akseptere, sier generalsekretær Raymond Johansen i Flyktninghjelpen.

SLUTTER: Petter Nome.