Nominert for dårlig sex

Ethan Hawke og Hari Kunzru er nominert til prisen for dårligste sex i en moderne roman.

Ethan Hawke er mest kjent som skuespiller, men er også forfatter. Han har nylig publisert sin andre roman, «Black Wednesday», som tydeligvis inneholder en «dårlig beskrivelse av sex».

Vulgært

«The Bad Sex Award» vil trekke fram bøker med de dårligste beskrivelsene av en seksuell handling i moderne romaner. Den vil settes fokus på «vulgær, smakløs og ofte overfladisk bruk av overflødige passasjer med seksuelle beskrivelser», og oppmuntre forfattere til å unngå dem.

Bestselgende Hari Kunzru er også på nominasjonslista. Kunzru debuterte med «The Impressionist» («Den uekte») tidligere i år, en bok som også har solgt godt i Norge. Boka inneholder blant annet en scene der hovedpersonen som ung gutt, blir dopet ned og voldtatt av en eldre mann.

Kjente forfattere

Salman Rushdie er blant forfatterne som tidligere har mottatt prisen. En seremoni holdes hvert år, og overraskende nok møter ofte forfatteren opp for å ta imot prisen. I fjor fikk forfatteren Christopher Hart overrakt prisen av Jerry Hall.

Prisen ble stiftet av kritikerne Rhoda Koenig og avdøde Auberon Waugh i 1993, og organiseres av The Literary Review. Forfatterne Will Self, John Banville, Nicholas Coleridge og Nicola Barker er også nominert til årets pris.

FORFATTER: Ethan Hawke har nylig publisert sin andre roman. Den inneholder ifølge juryen for britiske «The Bad Sex Award» en dårlig sexbeskrivelse.
SUKSESS: Hari Kunzrus debutroman har gitt forfatteren både ære, penger og priser. Kanskje blir prisen for dårligste beskrivelse av sex også hans.