POLITIKER:  Skuespiller Kristoffer Joner står på 16. plass på nominasjonslista til Stavanger Arbeiderparti.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
POLITIKER: Skuespiller Kristoffer Joner står på 16. plass på nominasjonslista til Stavanger Arbeiderparti. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Nominert på Ap-liste

Skuespiller Kristoffer Joner.

Skuespilleren Kristoffer Joner (43) er på 16. plass på nominasjonslisten til Stavanger Arbeiderparti.

- Livserfaring Det ble klart da nominasjonslisten onsdag ble offentliggjort, melder TV 2. Joner har lenge vært aktiv i Storhaug Arbeiderparti i Stavanger og har engasjert seg i flere politiske saker, spesielt i ruspolitikken.

Svein Fjellheim, som er leder av nominasjonskomiteen, tror Joner vil bli valgt inn i bystyret ved kommunevalget neste år.

- Han kommer til å få mange kumuleringer. Det han mangler av politisk erfaring, tar han igjen på livserfaring. Han er inspirerende og bringer nye tanker inn i Arbeiderpartiet, sier Fjellheim

Nominasjonslisten vil bli endelig vedtatt 5. november.
 
- Narkopolitikk På sitt første årsmøte i lokallaget fremmet han forslag om at bruk og besittelse av hasj skal straffes mildere enn i dag.

Forslaget ble nedstemt med 43 mot 35 stemmer. Men i vinter ga Joner uttrykk for at han ikke vil gi opp kampen for en annerledes narkotikapolitikk.

- Vi trenger et bedre system. Nå er det jo nærmest slik at politiet rykker ned på NAV og tar de samme menneskene gang på gang, slik at de får fylt opp statistikken. Så sitter folk igjen med en haug med bøter som de ikke kan betale, og så havner de i fengsel. Og på grunn av hva?
sa Joner til Dagbladet i februar.

(NTB)