Glenn Close:

Nominert som beste og verste skuespiller

Glenn Close har fått sin åttende Oscar-nominasjon. Men for samme rolle er hun nominert årets «dårligste» skuespiller.

Publisert

For åttende gang i karrieren er Hollywood-veteranen Glenn Close nominert til Oscar.

73-åringen får nominasjonen i kategorien «Beste kvinnelige birolle» for sin rolle i dramafilmen «Hillbilly Elegy». Der spiller hun den eksentriske bestemoren Mamaw, som tar av seg oppdragelsen av sitt barnebarn, hvis mor en stoffmisbruker.

Men ikke alle er enig i at dette er Close best utførte jobb. Snarere tvert imot. Golden Raspberry Award, også kalt Razzie, deler hvert år ut pris for de dårligste filmene og rollene. Glenn Close er nominert også her, for den samme rollen. Det skriver nyhetsbyrået Ritzau.

- Gleder meg

Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro.

- Jeg er glad for at arbeidet mitt blir anerkjent av kollegene mine. Jeg er begeistret for å bli nominert til både Oscar og Razzie samme år, sier Glenn Close i programmet «Today» på NBC.

- KULT: Glenn Close synes bare det er gøy å bli nominert til Razzie og Oscar for samme pris. Foto: NTB/AP.
- KULT: Glenn Close synes bare det er gøy å bli nominert til Razzie og Oscar for samme pris. Foto: NTB/AP. Vis mer

- Jeg synes det er ganske kult. Jeg danset nærmest på bordet, fortsatte hun.

Ifølge nettmediet The Wrap er dette tredje gang et slik scenario utslipper seg. Tidligere har James Coco og Amy Irving blitt nominert til både Oscar og Razzie for filmene «Only When I Laugh» og «Yentl».

- Støtende.

Razzie-prisutdelingen finner tradisjonelt sted dagen før Oscar-prisutdelingen, som i år går av stabelen 25. april i Hollywood.

På Oscar-utdelingen konkurrerer Glenn Close mot den bulgarske stjernen Maria Bakalova for «Borat Subsequent Moviefilm,» Hollywood-stjernen Amanda Seyfried for «Mank», den sørkoreanske skuespillerinnen Youn Yuh-jung for «Minari» og britiske Olivia Colman for «The Father».

DRØYT: TV-kanalen ABC valgte å ikke sende denne reklamen under årets Oscar-sending. Begrunnelsen var at den var i strid mot kanalens etiske regler. Video: Frida Mom. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

I tillegg til Glenn Close er blant annet komiker Kristen Wiig nominert til Razzie-prisen for «Wonder Woman 1984» og danseren Maddie Ziegler for musikalen «Music». Sistnevnte film, av sangeren og låtskriveren Sia, har den siste tiden skapt kontroverser og blitt kalt «støtende» av anmeldere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer